Oopsies

Ikväll har vi testat att baka en ny form av bröd där inget mjöl behövs. Blev faktiskt riktigt gott fastän de inte jäste upp så mycket. Det är ju smaken som räknas, inte utseendet! 
 
 
Oopsies
 
Receptet ger 6-8 stycken beroende på hur stora man gör dem.
 
3 ägg
100g philadelphiaost
1 nypa salt
½ matsked fiberhusk (psyllium) (kan lämnas bort)
½ tesked bakpulver (kan lämnas bort)
olika sorters frön som dekoration (t.ex. solrosfrön)
 
Dela äggen så du får gulor i en bunke och vitor i en annan. Vispa vitorna till ett hårt skum tillsammans med saltet. Du ska kunna vända bunken upp och ner utan att det lossnar. Vispa sedan gulorna och osten till en jämn smet och tillsätt fiberhusk och bakpulver om du vill. Fiberhursk och bakpulver gör oopsien mer brödliknande.
 
Vänd sedan ner vitorna i äggulesmeten försiktigt för att bevara luften i vitorna. Klicka ut 6 stora eller 8 mindre oopsies på bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 150 grader i cirka 25 minuter tills de har fått fin färg. Före du lägger i dem i ugnen kan du strö över lite frön om du vill.
 
De kan ätas som smörgås eller användas som hamburgerbröd. Man kan också göra en enda stor oopsie och använda som rulltårtsbotten. 
 

Kommentarer
Postat av: Catie

Jag testade också detdär en gång. Uäki, mina smakade bara ägg :P

Svar: Nåja, smaken e ju som baken :D Med frön ovanpå var de åtminstone godare än utan :)
Caroline

2013-03-05 @ 07:31:34
URL: http://caaatie.blogspot.fi

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0