Året 2011 tillbakablick del 1/3

Då var det äntligen dags för en tillbaka blick över det gågna året. Som ni säkert förstår så gick det mesta i renoverandets tecken, men lite annat hann vi också med :).

Januari
Badrumsbyggandet fortsatte och man kunde äntligen föreställa sig att det skulle bli färdigt nångång. Äntligen skulle man få en egen dusch och slippa duscha vid gymmet eller hos svärföräldrarna som vi gjort i över ett halvt år.   

Renoveringen fortsatte också i resten av huset, såg ut så här på vinden: 

Fick också veta att min kompis Malena fött en pojke, var glad för hennes skull! :) Våra egna "bejbisar" hittade en ny sovplats på vinden, nämligen på golvisoleringen :).Både terassdörren samt balkongdörren kom på plats. Det gjorde föresten badrumsdörren också, men den bytte vi ju ut senare. Hade beställt alla mellandörrar (om jag minns rätt), men de var fel sort, tänkte nästan inte få lämna tillbaka dem men efter MÅNGA veckors väntande blev vi äntligen av med dörrarna och kunde köpa rätt sort från ett annat ställe.   

Däremellan hann jag vara ut på en biltur med Molly, hon tycker bäst om att ligga bak i bilen eller så i famnen då man kör :)Köket levererades också denna månad, men sattes in i sovrummet i väntan på montering.Det var mycket snö och kallt i Januari, fick lite problem en morgon då jag skulle ut med bilen då snön hade rasat ner från taket. Var också ut och körde en sväng till Lillö och såg på all snö.


Februari

Började med att fira mammas 70-års dag med brunch på Astor, den brunchen glömmer jag inte i första taget eftersom det var min första någonsin.Belysningen i badrummet och kvisten kom upp :)
Färgade håret ännu lite mörkareVar ut på vinterns enda ispromenad med Mia, skönt var det!Var och hälsade på Malena, lilla S och hunden Rock till Jakobstad.
Målade om nattduksborden, äntligen blev de vita! :)Hade en veckas semester och då passade vi på att fara en helg och bo på hotell i Tammerfors. Var också och simmade till Eden i Nokia.Bubbelbadet kom och köket monterades upp.


Mars

Gjorde en "installation" av ett gammalt fönster samt en ljusslinga, blev mycket nöjd med resultatet, nu kan jag ha "julbelysning" året om :)Golvskivorna på vinden sattes på plats, senare kom golvvärmen.

Johnny köpte ny bil då den förra läckte ut olja hela tiden.Började sätta upp takpanel på nedrevåningen och huset såg ut så här från utsidan.

Krockade med en roskis så bilen fick några skråmor! :)Besökte inredningsbutiken Quriosa för första gången, varför har jag inte varit dit förut?Kände att våren snart var här och satte mig ute i solen och läste en bok.
Bastun var under uppbyggnad och Whiskas hjälpte till :)
April

Golvet fogades i kvisten efter att ha varit ofogat ett antal månader. Bastun blev färdig och bubbelbadet invigdes.

Golvgipsskivorna sattes ovanpå golvvärmeslingorna på vinden.Såg på översvämningar och islossning, men missade den riktiga islossningen pga jobb.Bron i Vallvik rasade och vägen var avstängd några dagar.Skåp kom upp i badrummet.Påsken kom och Johnny fyllde 29. Födelsedagsbarnet tog en cykeltur klädd som känguru och det var nog en och annan byssbo som funderade vem det var :). Var också på påskmat till Härmän kuntokeskus samt på en utfärd till Hunurinjärvi. På kvällen blev det som vanligt påskbrasa.Började också lägga upp panel på huset, började se mer och mer färdigt ut.Var på årets första riktiga auktion och ropade in två fina stolar.Fortsättning följer...
Trackback
RSS 2.0