En stelfrusen morgon

På tal om kölden ja. Nu hatar jag verkligen den här kylan. Det hade ju varit -25 grader inatt (åtminstone). Som jag misstänkte så startade inte bilen imorse då jag skulle fara från jobbet. Visserligen inte bilens fel utan uttagets fel. Tydligen fungerade inte uttaget som motorvärmarsladden var kopplad till. SUCK! Johnny fick komma från jobbet och vi försökte dra skarvsladdar till andra uttag, men inte heller de fungerade. Till sist fick han dra bilen bakåt till ett uttag i väggen. Tror ni det uttaget fungerade, icke. Kollade elskåpet så där såg vi orsaken till varför uttagen i väggen inte fungerade, fick dock dem fixade. Frågan var nu bara OM bilen skulle starta senare fastän motorvärmaren varit i. Jag hade ju dragit slut på akkun i bilen så den måste säkert laddas. Johnny kunde inte hjälpstarta med sin bil, men som tur kom en vänlig själ från jobbet och hjälpte till så vi fick igång min bil. TACK! Behövde inte ha bilen ståendes på jobbet resten av dagen. Körde raka vägen hem, jag som hade helt andra planer, men vågade inte stanna någon annanstans med risk för att bilen inte skulle starta igen. Stelfrusen var jag efter över en timmes oplanerad utevistelse. Tog ett varmt fotbad och virade in mig i ett täcke, hade så kallt att jag skakade. Efter någon timme var jag upptinad igen. Mamma och pappa var snälla och skjutsade mig fram och tillbaka till butiken, kylskåpet var ju nästan tomt. Hade tänkt åka på vatten jumppa till simhallen på förmiddagen, men så blev det inte idag.
 
Finns dock andra som igår fick vara med om något lite värre än att bilen inte startar. Syster med familj skulle stiga på ett plan till Kap Verde tidigt igår morse, först nu klockan 17 idag ser de ut att komma iväg. Först var planet försenat till igår eftermiddag. Sedan då det väl lyft så fick det något fel så det slog ut eld och gnistor ur den ena motorn så planet måste landa igen. Idag klockan 14 skulle nya plan ta resenärerna till värmen, men även de planen blev försenade så nu hoppas vi att de kommer sig iväg klockan 17. Usch vad hemskt att sitta i ett plan som ser ut att börja brinna. Kan bara tänka mig den känslan. Att dessutom behöva vänta och vänta på att få åka iväg är ju också irriterande. Håller tummarna att allt går bra nu!
 
Ja det blev ju inget vidare positivt inlägg det här. Men en sak som jag faktiskt fick uträttat idag var att jag fick tagit mitt blodprov vid Hvc fastän jag inte bokat någon tid. Tur det för annars skulle jag ha behövt åka en annan dag. Imorgon åker jag nog ingenstans, måste ladda bilakkun. Sedan får vi hoppas bilen startar på fredag morgon. Men egentligen är det ingen panik då heller, sitter på med Johnny om den inte startar. Nu känner jag verkligen att jag gjort mitt för idag, skulle kunna gå och sova, har ju inte hunnit vila efter nattjobbet. Men får nog hållas vaken x antal timmar ännu. Dessutom måste vi ju få lite mat på bordet. Får bli något med maletkött. 
 
Nya tag imorgon!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0