Lchf limpa med lingon
För några dagar sedan kom jag på att jag ville baka något nytt bröd. Hade en påse med fjolårets lingon i frysen. Vips blev det en smaskig limpa av det hela.
50 g smör
8 ägg
1 dl turkisk yoghurt
1,5 dl lingon (färska eller frysta)
3 msk kokosmjöl
1 dl mandelmjöl
1 dl hasselnötsmjöl
1 dl linfrö
1 dl fibrex flingor
½ dl pofiber
1 ½ msk malda brödkryddor
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Vispa äggen till en luftig smet, ca 3 minuter med elvisp. Tillsätt smör samt turkisk yoghurt och blanda väl. Rör ner lingonen.
Rör ihop de torra ingredienserna och blanda ner dem i smeten ordentligt. Sätt bakplåtspapper i en brödform (1 ½ liter), fördela smeten jämnt i formen.
Grädda i ugnen i ca 50 minuter. Stjälp upp och låt svalna.

Brödet är som godast då det är färskt. Men håller nog några dagar i rumstemperatur. Går också bra att frysa in.
PS. Receptet är inte mitt eget, men minns ej varifrån det är taget.
Kommentarer
Trackback