Båten sjösatt och en helg på Lillö

I fredags åkte vi till Lillö och åkte hem först på söndag eftermiddag. Det blev en riktigt lyckad helg. Vi började med att åka till Fjärdskärs fiskehamn för att lägga ut båten. Det var på tiden. Det var dessutom första gången vi lade ut just den här båten, köpte ju en ny i höstas. Vi fick hjälp av Wilmas fammo och faffa och tur var det, skulle inte ha fått ut båten annars. 
 
 
Det blev en behaglig båttur fram till Lillö. Det blåste nog lite, men inte så mycket. Man märkte inte av vågorna lika mycket med den nya båten. Dessutom var det mycket bekvämare att sitta, ryggstöd hade jag också. Behövde inte känna någon träsmak i baken. 
 
Väl framme på Lillö tog Wilmas mommo och moffa emot oss. Sedan kom fammo och faffa dit också med Wilma. Ville inte ta med henne i båten i onödan. Det blev mat och lek utomhus mest hela dagen. Konstaterade att flaggstången såg rutten ut, så den hjälptes vi åt att ta ner, och tur var det för den var nog rutten (det var alltså ett träd och inte en vanlig flaggstång). 
 
 
Ett nytt trappsteg till uteplatsen blev också fixat då det förra gick mitt itu. 
 
 
Det blev en fin dag.
 
 
Följande dag blev det en promenad ut till bommen så Wilma skulle somna. Hon somnade ganska snabbt, inte undra på det då vägen är så hoppig. Hon är ju mest van med slät asfalt,(fastän vi bor "på landet"). Peppe och Matti och Jessica kom också ut en sväng. Senare kom också Wilmas mommo och moffa.
 
 
Nattningarna blev lite besvärliga (tog ca 2 timmar) och hon har tuggat på bitringarna och ena fingret (som blev riktigt uppsvällt), mest hela tiden. Är nog tänder på gång. Som tur fick vi panadol som vi kunde ge till andra natten och då somnade hon lite bättre.
 
 
På dagen var hon lite tröttare än vanligt, men busade nog ändå och lekte i sanden.
 
 
Mommo matade fåglarna. Det var intressant att se på tyckte Wilma.
 
 
På söndagen blev det premiärtur för Wilma i roddbåten. Tänkte det var bäst med lite mjukstart, så tog roddbåten istället för vår båt. Wilma tyckte det var roligt att se på alla fåglar som flög och kring, det gick riktigt bra.
 
 
Sedan packade vi ihop och åkte hem igen. En riktigt bra helg. Det gör vi snart om.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0