Juthbacka 2019

Då var dagen här, dagen jag väntat på i ett år. Det var dags för Juthbacka marknad igen. Det såg inte så bra ut med vädret, det regnade hela morgonen. Johnny slutade jobbet vid lunch så lite före ett gav vi oss iväg. Det kom någon regnskur efter vägen också. Detta år återgick vi till vår vanliga parkeringsplats, gjorde ett undantag ifjol och parkerade nära marknaden (och fick betala dyr parkeringsavgift). Så det blev en bit att gå fram till marknaden denna gång. Det kom några regndroppar då vi gick de första raderna, men sedan var det fint väder resten av dagen. Vilken tur!
 
 
Wilma ville helst inte sitta i vagnen utan springa runt för sig själv. Det var ju ingen bra idé att släppa iväg henne bland allt folk, så hon var lite missnöjd mellan varven då hon mest fick sitta i vagnen. Min arm och axel fick också lida då hon ville vara i famnen. Det blev snabbt kaffepaus. Goda grisar åt vi också. Jag var hungrig så det slank ner två korvar också, hade ju bara ätit lite sallad före vi for. Wilmas fammo och faffa kom också dit.
 
 
Hittade nästan ingenting att köpa i år. En mössa och en bok. Totalt 2 €. Ingenting åt mig själv (förutom korvarna då, hehe). Johnny fyndade en vinsch. Gick ganska snabbt igenom allt (kändes det som), men ändå tog det många timmar innan vi gått igenom allt. Säkert skulle jag ha hittat mera att köpa om jag skulle ha fått gå omkring i lugn och ro. Wilma blev snabbt trött då hon bara sov 45 minuter då vi körde dit, men hon orkade ännu äta lite pizza före vi åkte hem.
 
 
Då vi ätit klart var det en lång väg fram till bilen. Så det blev lite sightseeing i staden. Var intressant att se en annan del av staden denna gång. Den ena bron över älven var ju avstängd, så vi fick gå en omväg. Blev nog lite extra att gå än om vi skulle ha gått samma väg som vi kom, men då slapp vi ju undan folkmassorna. Var fint att gå efter älven.
 
 
Wilma somnade till sist i vagnen. Hon skulle säkert ha somnat tidigare som vi skulle ha haft den större vagnen, men nu var allt så öppet så hon kunde se sig omkring. Några strumpor, sockor eller stövlar hölls ej på, så fötterna var nog iskalla då vi kom fram till bilen (då åkte stickasockorna på). Mössan tappade vi efter vägen, fick vända om och söka efter den, men som tur var den bara några hundra meter borta. 
 
Nöjda, men trötta, åkte vi hem igen en 19 tiden. Åtminstone jag väntar redan till nästa års marknad.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0