Tre nätter i Umeå

I år hade vi egentligen tänkt åka på campingresa till Sveriges västkust, Göteborg upp till Oslo, men konstaterade att det skulle bli väl dyrt så det blev att planera en ny rutt. Hann just och just få semester då vi tidigt en söndagsmorgon hoppade på båten till Umeå. Vi var båda trötta efter en nästan sömnlös natt då vi packat långt in på natten samt hade tidig väckning. Timmarna flög iväg och vips var vi på svensk mark. Som alltid kändes det bra att komma över till Sverige, fråga mig inte varför, det är bara så.
 
 
Vi åkte raka vägen till Ikea, vi var ju hungriga! Hade bara haft med en egen liten matsäck på båten. 
 
 
Sedan var det dags att söka sig till campingen, First Camp Umeå ca 4 km från centrum.  Vi checkade in för 3 nätter. Tältet kom snabbt upp och så tog vi oss en middagsvila. Sola hann vi också innan vi bestämde oss för att ta en kort promenad till stranden där bredvid. Det blev ett dopp för oss båda. Vi njöt av en varm sommardag.
 
 
Efter doppet i det blå var vi hungriga, igen. Orkade inte koka egen mat så det blev varsin (dyr) räkmacka vid camping restaurangen istället. Gott var det!
 
 
Följande morgon vaknade vi till regn, men vi misströstade inte, vi skulle ju på loppis och butiksrunda, så det gjorde inget att det regnade.
 
 
Vi åkte till flera loppisar och de vanliga butikerna, fyndade lite smått och gott. Senare på eftermiddagen var det uppehållsväder, så vi åkte via museiområdet Gammlia. Tyvärr var klockan så mycket så området höll på att stänga, men vi tog oss en promenad på området ändå. Fint ställe!
 
 
Följande dag blev det en stadsdag, i Umeå centrum alltså. Då vi besöker Umeå brukar vi prioritera butikerna i Ersboda, så det var nog länge sedan jag besökt centrum butikerna. Så värst mycket köpte vi dock inte, det var ju inte precis loppispriser i butikerna, hehe. Men lite mat fick vi i oss och ett besök till Nya Konditoriet blev det också.
 
 
Sedan åkte vi till campingen igen och ännu lite senare blev det äkta campingmat, nudlar med köttbullar på burk. Gott!
 
 
Sedan blev det en myskväll i tältet, ute regnade det igen.
 
Följande morgon packade vi ihop tältet och fortsatte norrut, men mera om det en annan dag.
 

Kommentarer
Postat av: Malena

Hej! Hur hittar ni då ni kör i Sverige? Har ni gps?

Svar: Jo vi har gps. Så behändigt, bara att skriva in adresserna till alla loppis, hehe. Oftast hittar vi rätt, men ibland kan man nog hamna fel ändå 😊.
Caroline

2017-07-13 @ 19:27:11
Postat av: Linda K

Åh, vi ska till Umeå nästa vecka! Vilka umeå-loppisar är dina favoriter? 😊

Svar: Det finns flera i Ersboda/Mariedals området. Rebuy är nog min favorit, men där finns också Myrorna och Röda Korset. Finns nog flera runt om Umeå, men de har jag ännu inte hunnit besöka 😊.
Caroline

2017-07-14 @ 23:53:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0