Lchf Rabarberkaka

Förra veckan kände jag för att baka rabarberpaj. Är ju ofta som rabarbern bara glöms bort, så i år har jag åtminstone gjort två pajer av rabarbern. Kan hända det hinner bli fler pajer ännu.
 
Hittade ett riktigt bra recept här, som jag modifierade lite.
 
Kakan
  • 100 g smör
  • 3 st ägg
  • dl créme fraiche
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1,5 dl sötning
  • 1 dl mandelmjöl 
  • 1 dl kokosmjöl 
  • ½ dl fibrex
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk fiberhusk
Ovanpå
  • st rabarberstjälkar
  • 2 msk sötning
  • 2 msk smör
 
  1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
  2. Smält smöret och vispa samman med resten av ingredienserna.
  3. Dra bort det "trådiga" skalet på rabarbern och skär i små bitar. Smöra formen. Häll kaksmeten i formen.
  4. Lägg på några klickar smör, rabarbern och strössla över sötningen.
  5. Grädda i cirka 40 minuter eller tills kakan fått en fin färg.
 
Servera med glass, grädde eller vaniljsås. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0