Ost och chokladkaka
Till min födelsedag rörde Johnny ihop två smaskiga kakor. Roligt att pröva på nya recept! Gott blev det!
Botten
350 g dominokex
160 g smör
Fyllning
400 g Philadelphia ost
130 g vitchoklad
2 ägg
150 g creme fraiche (fettprocent 15-18)
200 g daim kulor
50-70 g smält choklad till dekoration
Smält vitchokladen och låt den svalna lite. Gör botten. Smält smöret och hacka kexen smått. Blanda det smälta smöret och kex smulorna. Bred ut blandningen på en bakplåtsbeklädd form (20-22 cm) med löstagbar botten. Ställ formen kallt så bottnen stelnar.
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda Philadelphia osten så den blir mjuk, lägg i äggen ett i gången. Blanda till sist ner den smälta vitchokladen, creme fraiche samt daimkulorna.
Häll fyllningen ovanpå bottnen. Smält choklad, ta en tesked och klicka ut chokladen i små högar ovanpå kakan. Ta en kniv och bred ut chokladen i fina mönster på kakan.
Grädda kakan i ugnen ca. 40-50 minuter, eller tills fyllningen har stelnat vid kanterna men ännu är lite lös i mitten. Stäng av ugnen. Låt kakan gräddas på eftervärme ca. 1 timme.
Låt kakan svalna helt i rumstemperatur innan du lägger den i kylskåpet. Kakan är godast följande dag.
Om du vill kan du dekorera kakan med jordgubbar just före servering.

Kommentarer
Postat av: madabouttea.se
Ser ju sjukt god ut! Kanske får bryta min diet nån dag och testa att baka en sån här haha ^^
Svar:
Caroline
Postat av: Linda
ÄNTLIGEN kom receptet!!! :) väntar ännu på smörgåstårts receptet! ;)
Trackback