Vilse i skogen

Här om dagen i förra veckan skulle jag plocka blåbär. Gick till skogs här hemma. Kom på tanken att jag kanske skulle söka efter lite hjortron också, då jag nu en gång var i skogen. Kartappen hade jag ju också laddat ner så jag skulle hitta bättre. Jag gick, och jag gick. Hittade jag dit jag skulle? Hittade jag några hjortron? Svar NEJ. Jag hittade inte någonstans, jo bara längre in i skogen. Till sist hade jag ingen aning om var jag var. Fick nästan panik och ringde Johnny. Sa att jag är på ett kalhygge men vet inte var. Dessutom hade jag inte mycket kvar av akkun i telefon. Gick lite till. Tyckte pilen på kartappen bara hoppade hit och dit. Blev inte klok på den. Mitt huvud sa att jag gick åt ett håll, medan appen sa något annat. Till sist slocknade telefon. Mitt i skogen var jag. Tydligen gick jag åt fel håll. Nåja jag hade inget annat val än att fortsätta gå. Till sist kom jag in på nån gammal traktorväg som jag följde och då kom jag ut till skogsbilvägen. Som tur visste jag ju ungefär var jag var då, så var bara att traska hemåt i gummistövlarna då x antal kilometer efter vägen. Kunde ju inte ringa och säga att nån skulle hämta mig.
 
Då jag äntligen kom mig hem så var Johnny och hans pappa i skogen och sökte efter mig. Efter en stund kom de hem, med BIL. De hade fått skjuts av Tommy. De hade också kommit ut till skogsbilvägen. Till sist hade de sett var jag hade gått. 
 
Konstaterade att jag skulle ha hittat bättre om jag hade haft på satellit på kartappen och inte på vanliga kartan, den sade mig inget. Dessutom är det bra att ha fullladdad telefon om man ska använda appen. Att ha med en powerbank så man kan ladda telefonen i skogen skulle också ha varit bra.
 
Ska nog inte gå och söka efter mera hjortron i den skogen mera i år, är väl bäst så. Isåfall ska jag nog ha någon med mig, ja andra än älgarna då menar jag. Denna gång såg jag konstigt nog inga älgar, ja inga andra odjur heller för den delen och det var ju tur.
 
Bild från en annan dag.
 
Några hjortron hittade jag alltså inte. En halvliter blåbär kom jag dock hem med, men skulle nog ha hunnit plocka betydligt mera bara jag skulle ha koncentrerat mig på blåbärsplockningen och inte gått vilse 😃. Som tur var hann jag ju till nattjobbet också, men var minst sagt sjuk i fötterna hela kvällen. Att gå i gummistövlar över 4 km på grovt krossgrus är inte att rekommendera. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0