En 7 månaders tös

Sju månader har gått sedan den 1.7.2018. Idag blir lilla damen hela sju månader gammal. Dagen till ära klädde jag på henne lite finare kläder och så blev det fotostund. Som tur mår hon bättre idag, bara hosta och lite snuva. Febern är borta. Redan igår mådde hon bättre så det har varit två bra dagar. 
 
 
Nu då hon varit sjuk har det blivit några sämre nätter, men annars sover hon ca 9-10 timmars nätter. Skönt så. Inte sagt att hennes mamma sover lika bra, men huvudsaken lilla damen sover. Dagtid blir det vila mitt på dagen då hon sover allt mellan 40 minuter och 3 timmar. Sedan blir det en till vila mot kvällssidan. Försöker att inte ha henne och sova efter klockan 18, men ibland går det inte som planerat. 
 
Hon somnar ungefär samma tid som förra månaden, dvs. där runt 22. Ibland tidigare och ibland senare. Ofta får vi ta upp henne åtminstone en gång innan hon kommer sig till ro och somnar. Det går inte att sitta med henne tills hon somnar, blir inte bättre för det. Hon somnar i egen säng i vårt sovrum. 
 
 
Hon äter 4 fasta måltider varje dag och vid varje måltid får hon också ersättning. Ger också en måltid med bara ersättning, ibland två. Hon dricker ca. 600-800 ml per dag. Jag bokför såklart måltiderna, annars skulle jag inte ha en aning om hur mycket hon äter. Så har jag gjort från första början, och så fortsätter jag. Får väl fortsätta tills hon börjar äta bara vanlig mat. Någon plockmat har vi inte gett henne ännu, förutom majskrokar.  Hon kan ännu inte sitta själv, så tänker nog vänta ännu ett tag innan vi börjar med mera plockmat. Är ju så rädd att hon ska sätta i halsen. Amningen har vi avslutat helt, hon  ville helt enkelt inte.
 
Hon tar sig fram allt mera på golvet. Mest snurrar hon runt på magen. Ibland händer det att hon vänder sig från mage till rygg, men det är nog mest i misstag. Hon rör sig mellan kakelugnen, tv:n, vardagsrumsbordet och bardisken, på golvet alltså. Lite lite smått har hon dragit sig fram, men mest går det bakåt. I gåstolen skuttar hon bakåt, några få steg har hon kommit framåt. Hon tar sig från kylskåpet till matbordet baklänges i gåstolen om hon har de rätta tossorna på fötterna.
 
 
Hon kan sitta om man lägger kuddar runt henne, men hon kan inte sitta själv ännu. Hon tippade framåt och slog pannan en dag då jag hade henne att sitta och råkade titta bort en sekund. 
 
Hon tycker om att klappa med händerna på golvet samt klappa med alla sina saker i golvet. Då man säger "klappa klappa" så klappar hon med händerna på golvet eller bordet. Det ska låta mycket. Hon har många favoritsaker, giraffer, elefanter, kråkor, rävar, bollar, prasselböcker, en "telefon" och mycket mera. Saker som spelar en trudelutt är roliga. Också prassliga saker tycker hon om. 
 
 
Då det gäller klädstorlek använder vi ännu 74, 74/80 och några enstaka 80. Byxor är fortsättningsvis svåra att hitta, de är ofta för långa och för smala i midjan. 
 
Något rådgivningsbesök blir det inte denna månad, tyvärr. Måste bara komma ihåg att ringa och boka en tid nästa vecka till 8-månaders kollen om en månad. 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

så söt så söt.verkar vara ett snällt barn.god fortsättning

Svar: Tack! ☺
Caroline

2019-02-02 @ 09:17:26
Postat av: inger jäderberg

Så fina foton du lagt ut, Wilma är ju så söt och fin, bra att hon blivit bättre från förkylningen.Kramar till er.

Svar: Tack! Jo, inte roligt med förkylning. Kram.
Caroline

2019-02-02 @ 09:35:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0