Loppisfynd och resetankar

Ni kanske inte tror att jag har tid att springa på loppis lika ofta nuförtiden, men nog går jag på loppis varje vecka. Det gäller bara att hitta rätta tillfället. Speciellt efter babysimningen på onsdagar brukar det bli ett loppisbesök. Ibland någon annan vardag efter gymmet också. Ibland även någon helgdag. Just nu skulle jag vilja åka på en loppisrunda till Seinäjoki, ja det har jag velat göra redan länge. Typ sådär en gång i månaden skulle passa bra. En loppisrunda i Björneborg skulle heller inte vara helt fel. Googlade redan på hotellrum i Björneborg, men på Yyteri badhotell var allt fullbokat varje helg flera månader framåt. Åh, skulle verkligen vilja åka någonstans nu. Börjar verkligen kännas att det var ett år sedan vi senast sov borta en natt (inte inräknat Lillö). Senast var nog då vi var till Tuuri i februari ifjol och sov över en natt där. Tycker dock jag har klarat mig länge utan att "resa" någonstans. En tur till Kokkola över dagen räknar jag inte riktigt som en resa. Borde dock införskaffa en madrass till resesängen så att vi kan åka någonstans. Innan vi kan åka någonstans över natten borde nog Wilma öva sig att sova en natt eller två i resesängen också. Har dock funderat över hur vi ska göra. Måste vi ta med "speldosan" som hänger över sängen, eller vet hon att det är natt och somnar ändå. Ja det är frågan. 
 
Frågan är också om jag orkar vänta tills juli innan vi åker iväg på någon liten semesterresa. Jag vill ju åka nu, direkt, helst igår. Kanske vi börjar med en loppisrunda till Seinäjoki över dagen någon helg. Så jag åtminstone får lite miljöombyte. En hotellnatt i Seinäjoki lockar dock inte och känns som lite slöseri med pengar då man lika bra kan åka hem och sova. Umeå lockar också. Nära och bra. För att inte tala om min favoritstad Stockholm. Kollar förstås alternativ hela tiden, man måste ju inte åka bara för att man ser vad olika alternativ skulle kosta. Då kommer vi till det faktum att det blir billigare att åka till Stockholm än till Umeå...ja vi får fundera vidare. 
 
Nu var det ju inte resor jag skulle skriva om, utan loppisinköp. Kom visst in på ett sidospår där. Nåja. Några stora loppisinköp har det inte blivit den senaste tiden. En del saker har jag satt i presentskåpet, bra att få det påfyllt lite. Några klädesplagg och några böcker har jag också hittat.
 
 
Två pyjamas i storlek 80, med fötter, fyndade jag för en billig slant. Förstår inte hur det kan vara så svårt att hitta pyjamas med fötter. De flesta barn kastar väl av sig täcket ändå har jag förstått. Nåja, nu har Wilma 3 pyjamas i den storleken så kanske vi klarar oss. Ännu är de lite för stora, men bra att ha då de hon använder nu börjar kännas för småa. En fin lila tröja i storlek 86 hittade jag också. Igår fick den färggranna klänningen följa med mig hem från Fyndis. Tyckte den var så fin! Dock får Wilma vänta något år innan hon kan använda den då den var i storlek 98-104. Svårt att veta när hon har den storleken, men tänkte som så att den här klänningen kan hon använda både sommar och vinter då den har långa ärmar.
 
Lite läsbart är alltid bra. Dessa böcker är de senaste inköpen. Wilma älskar ju böcker, så lite variation vill man ju ha mellan varven så bra med lite loppisfyndade böcker för en billig peng. 
 

Kommentarer
Postat av: Malena

Leia, snart fyra år har den storleken.😃

Svar: Ja, det tar säkert ett tag innan klänningen passar :)
Caroline

2019-02-28 @ 12:09:01
Postat av: Nadja

Så kul med loppis! Jag brukar också försöka gå åtminstone 1 gång i veckan. Har du varit på loppisar i Seinäjoki förr? Sku du kunna tipsa om dem i så fall? Jag är inte alls bekant med dem men det sku va roligt att fara på en dagsutflykt dit nångång. :)

Svar: Jo, brukar nog fara några gånger i året på loppisrunda till Seinäjoki. Gå in här och läs mera om loppisarna: http://voitbygirl.blogg.se/2014/october/favoritloppisar-i-seinajoki-2.html Borde nog gälla ännu fastän inlägget är några år gammalt.
Caroline

2019-03-01 @ 10:33:48
URL: http://nadjuska.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0