Loppisar i Tammerfors

Det är en tid sedan jag listat några lopptorg här på bloggen. Varför har jag ingen lista på lopptorg i Tammerfors? Ja det kan man ju undra då jag besöker staden årligen och alltid viker in via något loppis. Började göra en lista i februari, men sedan glömde jag bort det. Bättre sent än aldrig, här kommer min lista över lopptorg i Tammerfors. Har inte listat dem i någon speciell ordning.
 
 
Kirpputori Tarina
 
Mysigaste loppisen jag besökt. Ja eller cafét är mysigt i alla fall. På övrevåningen finns bara några försäljningsbord, men på nedrevåningen finns det desto fler. Dock är det ganska trångt mellan borden och det är inte något jättestort loppis. Finns vid Laukontori precis som Radio kirppis.
 
Adress: Laukontori 4
Öppet: Vardagar 10-17, lö-sö 10-15
 
 
 
Radiokirppis
 
Ett loppis jag besökt många gånger. Någon gång har jag gjort något fynd. Hittade ett disney våningsfat där för något år sedan. Annars finns det mestadels kläder till salu. Kom ihåg att det kan vara svårt att hitta parkering vid Laukontori.
 
Adress: Laukontori 12 , Tampere
Öppet: vardagar 10-17, lö-sö 10-15
 
 
 
Kyttälän kirppis
 
Ett lopptorg i centrum av staden. 117 loppisbord. Ett loppis jag besökt många gånger. Finns en hel del porslin till salu, men annars ett ganska råddigt och tråkigt loppis. Inga stora fyndchanser.
 
Adress: Aleksanterinkatu 10, Tampere
Öppet: Vardagar 11-18, lö 11-16
 
 
 
Bonuskirppis
 
Ett loppis ganska nära tågstationen. Ett minus dock att de endast tar emot kontanter, inga bankkort (iaf. senast jag var där). 
 
Adress: Itsenäisyydenkatu 11-13, Tampere
Öppet: Vardagar 10-18, lö 10-17, sö 10-15
 
Kodin Kakkonen
 
Ett relativt nytt loppis som jag besökte för första gången i februari 2017. På loppisen finns det 146 bord. Finns en del möbler till salu. En hel del böcker säljs också. Ett helt okej loppis i centrum.
 
Adress: Papinkatu 20, Tampere
Öppet: vardagar 11-19, lö-sö 11-16
 
 
 
Kirpputori Silinteri
 
Mitt favorit loppis i Tammerfors! Också det största lopptorget i staden. Ett lopptorg jag besökt många gånger. Finns allt mellan himmel och jord. Har 2017 flyttat till ny lokal, ca. 4,5 km från centrum.
 
Adress: Lempääläntie 21, 33820 Tampere (Koivistonkyläs Prisma, 1. våningen)
Öppet: Vardagar 10-19, lö 10-16
 
 
 
Jonnan Kirppis
 
Ett loppis lite utanför centrum, närmare bestämt i Lielahti några kilometer före Tammerfors om man kommer från Vasa hållet. Ett helt okej loppis men väl trångt mellan borden. Gjorde dock några fynd senast jag var där.
 
Adress: Enqvistinkatu 7, Tampere
Öppet: Vardagar 10-18, lö-sö 10-17
 
 
 
Kirpputori Swap & Vintage 58
 
Loppis öppnat 2016 med 130 loppisbord. Finns i stadsdelen Hervanta, ca 8,5 km från Tammerfors centrum. Fanns mestadels kläder till salu då jag var där.
 
Adress: Lindforsinkatu 4, 33720 Tampere
Öppet: må-to 11-19, fre-lö 11-17
 
 
 
 
Mansen kirpputorikeskus
 
180 loppisbord. Öppnade hösten 2016. Ca 7 km från Tammerfors centrum. Inget lopptorg jag rekommenderar. Fanns mestadels skräp, men beror ju förstås på vad man letar efter.
 
Adress: Nuutisarankaru 22, Tampere
Öppet: Vardagar 10-18, lö-sö 10-16
 
 
 
Hoppas listan kan vara till hjälp då du vill göra en loppisrunda i Tammerfors. Googlar man på lopptorg i Tammerfors hittar man nog ännu fler, men dessa är de jag har besökt. Kom ihåg att lopptorg är något som kommer och går, ibland är ett lopptorg bara öppet några år, förstås beroende på lönsamheten. Denna lista är gjord i Oktober 2017. Ska försöka uppdatera den framöver så gott det går. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0