Två nätter på Lillö och ett besök vid Saltkaret

Nästan direkt jag slutat jobbet på lördag morgon åkte vi iväg till Lillö. Det var kokhett där ute här hemma, dock lite svalare på Lillö men riktigt skönt väder ändå. 
 
 
Medan Johnny gick ut på en vagnpromenad med Wilma så passade jag på att fylla Wilmas nya pool. Tänkte att hon säkert var i behov av en sån detta år, ifjol fick hon nöja sig med badbaljan. Enda problemet var hur jag skulle få den fylld. Havsvattnet såg inte lockande ut, flöt alger överallt och "grönt geggamoja"' Det fick bli regnvatten från tunnorna. Gick av och ann vem vet hur många gånger, det syntes knappt att jag satt något vatten i poolen. Men till sist fick det räcka. Poolen blev kanske 1/4 full, men det gjorde inget. Wilma trivdes hur bra som helst och ville förstås inte komma upp därifrån ❤. 
 
 
Jag tog faktiskt årets första dopp också. Wilma gick lite i vattenbrynet, men ville inte gå längre då det var så ojämn botten. Var nog kallt vatten längre ut där det gick att simma. Var så lågt vatten så fick gå "utanför stenarna" innan jag kunde doppa mig.
 
 
Årets första tur med roddbåten blev det också.
 
 
Wilmas mommo och moffa var också där på dagen, men de åkte hem på kvällen. Ännu senare fick vi oväntat båtbesök då äldsta systern med familj dök upp. De var bara på en snabbvisit, men roligt med besök ändå ☺.
 
På söndagen blåste det rakt upp. Kändes kallt i vinden fastän de lovat varmt väder. Var förstås varmare hemma. Vi bestämde oss därför för att åka till Björkö och gå till utsiktstornet Saltkaret. Det var mitt i Wilmas lunchtid då vi äntligen kom oss fram dit, så hela dagen blev lite upp och ner. Men Wilma var duktig och tyckte det var roligt att se då en båt kom körandes. Sedan blev det picknick i bakluckan innan vi åkte till Bernys på lunch. 
 
 
Wilma beställde franska med korv, vi två andra varsin pizza. Om vi skulle ha vetat att pizzakön var lång skulle vi ha valt något annat. Wilma fick snabbt sin mat. Tuggade, och spottade ut. Vet inte vad hon började med, aldrig gjort så förut. Väntan blev lång och vi hade både mat och dricka lite här och där. Vi fick vänta ca 40 minuter på våra pizzor. Suck. Jag klagade, något som sällan händer. Servitrisen ursäktade sig och vi fick tre mjukglassar på köpet ☺. 
 
 
Wilma sov bara en liten stund i bilen denna dag, men hon somnade ändå inte tidigare på kvällen. Klockan var nog 23 båda kvällarna innan hon somnade på vår luftmadrass, men betydligt bättre än klockan 24 i alla fall. På måndag morgon åkte vi hem igen.
 
 
Det blev två sköna dagar på Lillö, roligt med lite andra äventyr där emellan också ☺.
 

Kommentarer
Postat av: inger jäderberg

Trevliga bilder, fint o se foton från Björkö med. Ha det bra.

2020-06-17 @ 09:55:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0