Förkylning, heta dagar och ett negativt coronatest

Veckan som gått blev inte som vi tänkt. I söndags vaknade Wilma och var förkyld. Under dagen på Lillö fick hon feber. Vi försökte ändå njuta av det varma vädret och lediga dagen. Vi sov över natten på Lillö. 
 
 
Måndagen spenderade vi på Lillö, det var lite svalare än på söndagen då det nu blåste rakt upp, men det var bara skönt då det fläktade. Då vi kom hem mot kvällen konstaterade vi att det var betydligt varmare här hemma, som vanligt. 
 
 
På tisdagen vaknade jag upp och var förkyld, typiskt. Såklart, nog visste jag att jag också skulle bli förkyld. Kände ju redan av sjuk hals kvällen före. Försökte kontakta företagshälsovårdaren, men inget svar. Till jobbet kunde jag förstås inte fara. Denna dag gick mest åt till att härda ut i värmen. Johnny måste åka till jobbet en sväng så jag måste gå ut och gå med Wilma. Blev nästan svimfärdig. Jag hade dock ingen feber, men det kändes som det ändå. Tror ni Wilma ville sova denna eftermiddag, nej såklart inte. Vi var alla trötta då kvällen kom.
 
 
Där emellan har vi spelat lite krocket, lekt i sandlådan, badat i poolen samt njutit av svalkan inomhus och värmen utomhus.
 
 
På onsdagen ringde jag tre olika nummer till företagshälsovården, samt ännu till hvc, innan det blev klart att jag ska fara och ta ett corona test. Sedan ringde de upp från sjukhuset och jag skulle vara där på parkeringen inom en timme. 
 
Själva provtagningen gick bra. Satt i bilen på utsatt plats och så kom en sköterska i full mundering och tog provet från näsan. Gick på nån sekund. Trodde det skulle vara värre. Svaret skulle jag vänta max tre dagar på. I handen fick jag ett sjukintyg fram till fredagen och uppmaning om att vara i karantän tills provsvaret kommit.
 
Så nu har jag väntat, och väntat, och väntat lite till. Denna dag har varit olidligt lång. Lite före kl. 16, då jag redan hunnit börja planera och skicka meddelande till chefen hur jag ska göra då jag ska på jobb imorgon och resultatet ej kommit ännu, ja då äntligen kom samtalet. Svaret var NEGATIVT ☺👍. Jag är ännu förkyld, dock mycket bättre, och orken är det inget fel på, så far nog på jobb imorgon/idag (klockan är visst 00.15 då jag skriver detta). Får följa rådande bestämmelser och vara ännu noggrannare med handhygienen. Ska jag vänta tills snuvan är helt borta innan jag åker på jobb kan det hända jag får vänta i tre månader. Så länge tog det senast att bli av med förkylningen. 
 
För att fira att karantän är över blev det ett dopp i det blå vid Petsmo simstrand. Första gången vi simmade där. Wilma testade sina nya simpuffar, det gick bra. Sen ville hon sitta ner och plaska också, till sist sprang hon omkring i vattnet. Stället fick helt klart godkänt.
 
 
Nu blir det nog godnatt. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0