Takbjälkar

Fredag igen då. Känns inte att det är fredag då jag ska jobba i helgen igen. Jobbar 18-09 inatt så är ju i princip ledig imorgon. På söndag jobbar jag 7-13.45, skönt med en kortare dag! :)

Igår kväll skrapade jag lite mera på takbjälkarna i huset. Nu är det bara de som är högst upp under taket kvar, men de får någon annan skrapa. De började lägga upp gipsskivor i mittersta rummet på vinden igår så nu är det ungefär halva det rummet kvar samt lilla wc. I wc:n ska det dock vara någon annan sorts skivor.

Snart får vi börja lägga takpanelen på vinden, kommer nog att se nästan färdigt ut då den är satt. Innan måste dock alla spottar upp i taket (eller spottkoppar). Måste också måla/olja/betsa takbjälkarna innan vi kan lägga taket. Frågan är bara, vilken färg ska bjälkarna vara? Först sa jag att de ska vara vita överallt, men nu har jag börjat fundera om de inte ska vara inoljade eller betsade, alltså brunaktiga istället. Jag har nämligen påkänn att den vita färgen kan börja flagna senare.

I det mittersta rummet blir det lite knepigt då det är en bred svart metall remsa som håller fast de två takbjälkarna mitt i rummet. Där skulle det kanske bli bättre om man målade bjälkarna vita, men kan man måla järnbiten vit också? Det går ju i alla fall inte att betsa den.


Så här ser alltså järnbiten på takbjälken ut...

Vad tror ni skulle bli bäst?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0