Villaavslutningshelgen

Redan på torsdag eftermiddag då jag hämtat Wilma från dagis, åkte vi till Lillö. Jag hade sett framemot den här helgen (och nästan 4 lediga dagar) hur länge som helst.


Vi lagade pizza. Lite senare då Johnny kommit dit tog jag mig en skogspromenad i jakt på lingon och kantareller. Hittade ingendera.




Wilma och Johnny hittade goda havtornsbär och hade "picknick" på stenen.


På fredagen for Johnny på jobb. Jag och Wilma gick till fladan och metade, men fick inte upp någon fisk. Tyvärr hade Wilma blivit förkyld under natten, så fick ha snårapappret i högsta hugg hela dagen.


Lite senare åkte vi hem en sväng, tanken var att Wilma skulle sova, trött som hon var efter en dålig natt. Men hon sov bara 10 minuter hem och 15 tillbaka. 

På lördagen kände hon sig redan bättre. Vi kunde fira villaavslutningen som vi tänkt. Vi hade dock informerat gästerna om att Wilma var förkyld, så ville de inte komma så var det så. Men alla ville komma. 


Jag hämtade mamma och pappa och William. Sedan kom Peppe och Matti med båt från deras villa. Gunvi och Jussi kom också dit.

Wilma hade med sig sin cykel, den med stödhjul, så däremellan hon inte cyklade så sprang hon omkring med hjälmen på 🙂. Vi drack kaffe utomhus. Sedan ville jag gå och fiska, men fick ingen med mig så fick gå själv. Något napp blev det inte denna gång. Såg blågröna alger i vattnet.


Vi satt länge ute, men till sist började det bli lite svalare så vi gick in. Lite senare dukade vi upp kräftor, pajer och en massa annat smått och gott. Det var smaskes 😋.



Då vi ätit åkte Peppe och Matti tillbaka till deras villa. Jag förde hem mamma och pappa och William. Då jag kom tillbaka till Lillö hade det börjat skymma, men ännu var det för ljust för att skjuta raketer. 


I väntan på raketerna underhöll Wilma oss med lite dans 😍. Då klockan var kring 22 blev det äntligen dags att skjuta raketerna. Några gamla fuktiga tomtebloss hittade vi också.


Wilma har ju aldrig tidigare varit med och skjutit raketer, så det var lite spännande. Hörselskydden hade hon på och det gick hur bra som helst. Bara en gång sa hon att det lät för högt, sen ville hon bara se mera raketer.

Sen åkte Wilmas fammo och faffa hem. Wilma somnade lite efter 23 och det blev ingen lång nattning, hon var nog trött efter en händelserik dag 🙂.

På söndagen åkte vi ut med båten. Får se om det var sista turen för i år, hoppas inte. Det blåste en del så blev ingen lång runda, fick svänga om. Fiskade lite utanför Stortjerobådan men inget napp. 


Det blev en lång och bra villaavslutningshelg, förutom förkylningen förstås. Denna helg jobbar jag, men sedan blir det nog två Lillö helger igen. Hoppas minusgraderna håller sig borta länge till. Jag vill ju aldrig att villa säsongen ska ta slut 🙂.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0