Träffat tomten igen och lite andra saker vi gjort

Den senaste tiden har vi behövt hitta på andra aktiviteter än butiks och loppisbesök. Tänkte här om dagen att det är ju tur att man är förutseende och redan har skåpet fullt med vår och sommarkläder åt Wilma. Jag menar nu då loppis har stängt för tillfället så är det ju ganska bra att redan ha skaffat det mesta inför kommande årstider. Fattas dock ännu ett par lenkkare, men annars borde hon ha det mesta. Visst finns det kläder på Prisma och nätbutiker, men som ni vet köper jag ju det mesta från loppis. Skulle bli dyrt annars. Nya gummistövlar åt Wilma har jag dock köpt nyligen och regnkläderna i storlek 86/92 var tydligen för småa, så då tog jag bara fram nästa par från skåpet i storlek 98/104 köpta på rea på Lidl i höstas.
 
Ja nu var det ju inte kläder jag skulle tala om, det var ju aktiviteterna. 
 
Wilma tycker ju mycket om taktorer och liknande. Därför hamnade vi en kväll förra veckan vid Vörå Maskin o Traktor. Det var ganska sent så det blev lite mörkt innan vi hade vandrat runt där ute bland alla plogar, traktorer och andra redskap som jag inte ens vet namnet på. Wilma sprang runt och skrattade och var glad.
 
 
Gungan har vi också testat här ute på gården, men ännu gillar hon den inte. Inte att gunga alls, överhuvudtaget. Vet inte varför. Hon ville inte gunga ifjol heller. Nåja, inget måste med det, får testa pånytt en annan gång.
 
 
Att rita och måla är roligt. Borde köpa ännu fler målarböcker då vi snart målat igenom dem alla. Måla med vattenfärger har vi också testat för första gången. 
 
 
En kväll då Johnny åkte och handlade passade vi på att gå och hälsa på tomten och de andra vid Edvinsstigen igen. Wilma sprang direkt mot tomten, hon visste tydligen var den var fast vi bara varit där en gång förut. Hon kan inte säga tomte, men hon visar med handen under hakan (tomtens skägg), så då vet man att hon menar tomten. Vi hälsade också på "baow", bocken/geten alltså. "puppe" kaninerna och några andra djur.
 
 
På söndag kväll då det var lågt vatten åkte vi till Lillö och kollade bryggan, vad som behöver åtgärdas. Den ena stenen hade tydligen puffats upp mot land så att en del av bryggan lyfts uppåt. Isen har inte varit snäll med bryggan i år.
 
 
Imorgon är det dags för jobb för mig igen. 18 dagar har jag varit ledig. Det har varit skönt, men nog har jag haft långtråkigt också. För att få vardagen att gå ihop nu då fammo och faffa helst inte ska sköta Wilma pga. undantagstillståndet som råder så har jag gått ner i arbetstid och jobbar ca 77% fram till slutet av maj. Då jag har morgonskift jobbar jag 7-13 och så får Johnny åka på jobb då jag kommer hem och har jag kväll så jobbar jag 15-21 och Johnny jobbar morgon. Har förstås någon natt där emellan också och då åker Johnny på jobb då jag kommer hem, natt har jag mellan kl.19-08. Kan förstås inte ha någon vaknatt (inte för att jag hittills har behövt ha det heller), men nu är det omöjligt då jag inte har någon chans att sova då jag kommer hem. Sovnatt betyder förstås inte heller att jag sover ostört en hel natt, har jag tur får jag sova sammanlagt ca 5 timmar men oftast blir det mindre än så. Så helt pigg är man inte efter en dubbelnatt då det är full rulle här hemma ☺.
 
Så ser vår vardag ut just nu. Ta hand om er allihopa ❤.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0