Sommarsemester och 6-års kalas 🎈

Äntligen började semestern. Den kunde inte ha kommit mer lägligt. 28.6 kl.15 tog jag ledigt för fyra veckor framöver. 


Såklart blev det en helg på Lillö direkt. En kalas helg dessutom. 


Denna gång fick Wilma ha kalas för de närmsta på Lillö. Hela 6 år blev hon ❣️🩷. 




Det blåste hårt på kalas dagen, men annars var det fint väder ☀️. Tack till alla som kom och Wilma tackar för alla fina presenter 🩷.




Midsommarhelgen 2024

Denna midsommar visste jag att jag skulle jobba, och så blev det. Jobbade varje dag torsdag-söndag, hela midsommarhelgen. Det var intensiva dagar på jobbet med både personal och klienter som var sjuka. Hann nog ändå fira midsommar mellan arbetsskiften 🌸.


På midsommaraftons kväll cyklade vi till Wilmas fammo och faffa. Cykelturen var mindre trevlig då den yngsta av oss gallskrek större delen av vägen. Allt var fel. Håret blåste i munnen, cykeln lutade och det var för tungt 🤯😵‍💫😅. Humöret blev dock bättre sedan (för oss alla 😅).



Vi blev bjudna på mat och annat gott. Sedan blev det den traditionella midsommarpromenaden. Wilma cyklade. Gick betydligt bättre att cykla nu. Så värst varmt var det inte. Så Johnny tyckte han måste ta en bild på mig nästan vinterklädd 😅.



Jag skulle ju jobba följande dag, så Wilma och jag tog faffas bil hem, Johnny fick cykla hem då han blev färdig 😊.

Efter jobbet följande dag blev det lite bråttom. Åkte hem på rekordtid, såg så Johnny fått med allt till Lillö (måste ju se det med egna ögon 😅), någon småsak hade han nog glömt. Sedan hoppade jag i bilen och susade iväg till Lillö. Hann bara börja förbereda maten så kom Ulli, Jens, Karin, mamma och William. Sen kom Gunvi och Jussi. Just före vi skulle börja äta kom Peppe och Matti med båten. 


Det blev fullt hus med andra ord. Var dock skönt att sätta sig vid stranden i tystnaden en stund. Inget emot gästerna, men hade varit väl mycket stress de senaste dagarna.


Wilma fick sällskap i vattnet då Ulli tog en simtur tillsammans med henne. 

Följande dag, söndag, blev det i princip samma program. Först jobb och sen gäster på Lillö. Det var Mia o Tomi som kom på besök. Bjöd på mat och marängtårta 😋. Det kom lite regn, men vi kunde sitta ute under parasollet.


Vi sov över ännu till måndagen. Äntligen en ledig dag! 





Flygshow på Vasa flygfält

Ifjol var jag avundsjuk då Wilma och Johnny kunde fara på flygsshow till Kauhava, jag jobbade såklart. I år då jag såg att det skulle ordnas motsvarande i Vasa var jag snabb att önska ledig dag (skulle först på jobb till natten). 
 

Det kom någon skur och det åskade lite, men sedan tittade solen fram. Vi såg flera häftiga flyguppvisningar. Vi köade länge för att få gå in i ett stort flygplan, men var nog inte värt att köa så länge för det för man fick knappt se något där inne.


Wilma fick fel sorts glass, så då blev det tårar för det en lång stund efteråt. Det blev en lång dag, men var intressant att se alla uppvisningar ✈️.





Sköna dagar i juni

Det fina vädret fortsatte i juni. Såklart blev det flera dagar på Lillö mellan arbetsskiften. Som vanligt skulle jag inte ha tid att jobba sommartid, men man kan inte alltid få som man vill 😉.



De senaste somrarna har Wilma varit på friidrott vid Skatila sportplan. Så även i år. Då vi är hemma alltså. Efteråt blir det ofta glass vid Älvboden 🍦😋.


Gungställningen som Johnny fixat blev äntligen klar. Whiskas var också nyfiken 😻.


Vi firade Linda-Marie som fyllt jämna år redan i april 🥳.


En förmiddag hann vi med att vara på gårdsloppis till Dragnäsbäck och på mat till Wilmas mommo. Jag fick dock bråttom till jobbet efter maten, medan de andra två stannade kvar hos mommo nån timme till. Johnny fyndade några "tomtar" som hör till julservisen.


Det blommade för fullt både hemma och på Lillö 🌸.





Visst har det regnat också. 


En glass, eller flera, på Bernys hör sommaren till.


En roddtur blev det en kväll i väntan på att Johnny skulle komma från jobbet och simhallen. Blev dock inget napp annat än sjögräs.


En hel del spännande saker gjorde vi alltså den första delen av juni, och månaden fortsatte med minst lika roliga dagar 😊.




En semestervecka och utfärd till Kalajoki 🌸

Jag hade verkligen valt en bra vecka att ha semester på. Sista veckan i maj bjöd på riktigt fint sommarväder. 



Ett nytt parasoll kom upp på stranden på Lillö tillsammans med de loppisfyndade stolarna som vi köpte ifjol. Det var lågt vatten som så brukar vara just den här tiden då man skulle vilja ha ut båten.


Köpte en odlingslåda där jag sådde morötter och sallad. Några tagetes planterade jag också. Njöt av finvädret och fyndade en hylla på loppis som kom upp på tuppen.


Allt har blommat så snabbt tycker jag. Först hade äppelträden bara knoppar och sen plötsligt har de blommat färdigt. Samma sak med många blommor, hann knappt njuta av färgprakten.



På min födelsedag, 29.5 var vi lediga alla tre. Det blev en utfärdsdag. Målet var inte helt spikat då vi for hemifrån, men vi började med loppis i Kokkola. Där fyndade vi en hel del, bl.a en muminmugg. Det blev sedan mat på Pedrinas 😋.



Vi fortsatte vidare norrut till Kalajoki. Åkte ner till stranden. Där visade mätaren bara 17 grader, där hemma var det 26. Lågt vatten var det också och blåsigt, så något dopp där blev det inte, endast en promenad.






Istället blev det bad vid SaniFani. Lite folk var det, så några roliga timmar blev det där. Innan vi åkte hem igen blev det burgare vid Abc.


Blev precis en sådan födelsedag som jag önskat mig 🩷.

Alla varma kvällar spenderades utomhus.


I slutet av maj var vi över natten på Lillö första gången för i år.


Första juni bjöd vi Wilmas mommo på mat på Lillö. Då vi förde hem mommo passade vi att fara och simma till Strömsö. Vet inte när jag senast simmat så tidigt på sommaren, är nog många år sedan.






Samma helg rensade jag ogräs och så blev det en fisketur med fiskelycka vid fladan.



Det var den semesterveckan det. Nu är det redan juli och jag har jobbat hela juni. Är nu inne på min första semestervecka av fyra. Vad hände i juni då? Ja det tar vi en annan gång 😊.





RSS 2.0