En semestervecka och utfĂ€rd till Kalajoki 🌾

Jag hade verkligen valt en bra vecka att ha semester pĂ„. Sista veckan i maj bjöd pĂ„ riktigt fint sommarvĂ€der. 



Ett nytt parasoll kom upp pÄ stranden pÄ Lillö tillsammans med de loppisfyndade stolarna som vi köpte ifjol. Det var lÄgt vatten som sÄ brukar vara just den hÀr tiden dÄ man skulle vilja ha ut bÄten.


Köpte en odlingslÄda dÀr jag sÄdde morötter och sallad. NÄgra tagetes planterade jag ocksÄ. Njöt av finvÀdret och fyndade en hylla pÄ loppis som kom upp pÄ tuppen.


Allt har blommat sÄ snabbt tycker jag. Först hade ÀppeltrÀden bara knoppar och sen plötsligt har de blommat fÀrdigt. Samma sak med mÄnga blommor, hann knappt njuta av fÀrgprakten.



PĂ„ min födelsedag, 29.5 var vi lediga alla tre. Det blev en utfĂ€rdsdag. MĂ„let var inte helt spikat dĂ„ vi for hemifrĂ„n, men vi började med loppis i Kokkola. DĂ€r fyndade vi en hel del, bl.a en muminmugg. Det blev sedan mat pĂ„ Pedrinas 😋.



Vi fortsatte vidare norrut till Kalajoki. Åkte ner till stranden. DĂ€r visade mĂ€taren bara 17 grader, dĂ€r hemma var det 26. LĂ„gt vatten var det ocksĂ„ och blĂ„sigt, sĂ„ nĂ„got dopp dĂ€r blev det inte, endast en promenad.






IstÀllet blev det bad vid SaniFani. Lite folk var det, sÄ nÄgra roliga timmar blev det dÀr. Innan vi Äkte hem igen blev det burgare vid Abc.


Blev precis en sĂ„dan födelsedag som jag önskat mig đŸ©·.

Alla varma kvÀllar spenderades utomhus.


I slutet av maj var vi över natten pÄ Lillö första gÄngen för i Är.


Första juni bjöd vi Wilmas mommo pÄ mat pÄ Lillö. DÄ vi förde hem mommo passade vi att fara och simma till Strömsö. Vet inte nÀr jag senast simmat sÄ tidigt pÄ sommaren, Àr nog mÄnga Är sedan.






Samma helg rensade jag ogrÀs och sÄ blev det en fisketur med fiskelycka vid fladan.



Det var den semesterveckan det. Nu Ă€r det redan juli och jag har jobbat hela juni. Är nu inne pĂ„ min första semestervecka av fyra. Vad hĂ€nde i juni dĂ„? Ja det tar vi en annan gĂ„ng 😊.



Kommentarer

Kommentera inlÀgget hÀr:

Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0