Gräddtårta lchf
Det är inte så ofta vi äter gräddtårta här i huset, men är det kalas så är det 🎂.

Ingredienser
5 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
2 msk psyllium
1,5 dl sötning
250 gram smält smör
250 gram philadelphia ost
2 dl mjölk
4 tsk bakpulver
8 ägg
2 tsk vaniljpulver
Vaniljkräm
4 äggulor
4 dl mjölk
2 vaniljstänger
0,5 dl sötning
4 gelatinblad
Topping
2-4 dl vispgrädde (2 dl om man ej spritsar)
Färska jordgubbar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader, smöra två springformar.
2. Vispa sötning och ägg poröst, smält smöret.
3. Vispa ner smör, mjölk och färskost.
4. Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
5. Fördela smeten i de två springformarna och grädda i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter. Låt svalna.
6. Vaniljkrämen: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
7. Häll upp mjölken i en kastrull. Dela vaniljstängerna och skrapa ner fröna i mjölken. Vispa ner övriga ingredienser och låt den sjuda tills den tjocknar lite, men absolut inte koka. Dra bort kastrullen och vispa ner gelatinbladen. Ställ kallt någon timme.
8. Dela varje botten i två delar och varva sockerfri jordgubbssylt och vaniljkräm. Toppa med vispad grädde och jordgubbar.

Kommentarer
Trackback