Kanelbullar på kanelbullens dag
Bulldeg
3 ägg
100 gram Philadelphia
1 tsk bakpulver
1 msk Sukrin Melis
1 krm vaniljpulver
½ dl hasselnötsmjöl (eller mandelmjöl)
Fyllning
100 gram smör
1 msk kanel
1 dl Sukrin Melis
½ krm vaniljpulver
Gör så här: Separera äggvita och äggula i varsin skål. Tillsätt Sukrin Melis till äggvitan. Blanda Philadelphia, bakpulver, vaniljpulver och hasselnötsmjöl med äggulorna. Börja med att vispa äggvitan (så att du kan vända på skålen utan att det rinner ut). Vispa sedan äggulans smet. Rör sedan försiktigt ihop de båda blandningarna till en smet. Smöra ett bakplåtspapper och lägg på en plåt. Häll och bred ut smeten på bakplåtspappret. Grädda mitt i ugnen 150 grader, i 15 minuter. Ta ut och låt svalna!
Vispa ihop fyllningen. Bred ut fyllningen på bulldegen och skär sedan strimlor och rulla ihop till passliga bullar. Lägg bullarna i formar. Grädda i ugnen ytterligare 15 minuter, 150 grader. Om du vill kan du strö lite kokosflingor ovanpå bullarna.


