Squashsoppa med kantareller

Jag var ju till skogs en dag i förra veckan och plockade en del kantareller. Frågan var ju vad vi skulle göra med dem, egentligen tycker jag ju inte om smaken av kantarell, men tillsammans med något annat går de nog att äta. Eftersom vi hade några egenodlade squasher i kylskåpet så blev det en soppa på alltihopa. Receptet är från veckotidningen Allers.
 
500 g squash
400 g potatis
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
olja till stekning
10 dl buljong
salt och peppar
2 dl créme fraiche
 
Servering
300 g kantareller
2 msk smör
2 schalottenlökar (eller vanlig lök)
2 msk hackad persilja
 
1. Dela squashen på längden i fyra båtar, skär bort kärnorna och skär fruktköttet i bitar. Skala och tärna potatisen. Strimla purjolöken och krossa vitlöken.
 
2. Fräs grönsakerna genomskinliga i olja utan att de får färg. Häll på buljongen och koka under lock tills de är mjuka, ca 10 minuter. Purea dem med stavmixer eller i en matberedare. Smaka av med salt och peppar och rör i créme fraichen.
 
3. Rensa kantarellerna (om du inte gjort det på förhand). Dela stora svampar i bitar. Fräs svampen i smöret. Hacka och tillsätt löken. Låt den steka med ett par minuter, salta och peppra. Rör i persiljan. Servera soppan med svampen. 
 
 
Det blev hur gott som helst! Det enda som inte blev som det skulle var att créme fraichen skar sig lite, borde kanske ha valt en annan sort i butiken. Kan hända att den här sorten inte var lämplig för upphettning. 
 
Servera en varm vitlöksbatong till soppan så blir det ännu godare!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0