Fröknäcke

Var länge sedan jag bakade fröknäcke, men igår stod jag i köket hela halva dagen. Fyra plåtar blev det sammanlagt. Modifierade ett recept som jag hade från förut.
 
Till 1 plåt behöver du:
 
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl linfrön
1,5 dl sesamfrön
1,5 msk fiberhusk
3 msk smält smör
1 dl vatten
salt
 

Sätt ugnen på 150 grader (varmluft). Blanda ihop alla ingredienser. Bred ut smeten på en bakplåtsbeklädd plåt och grädda i 20 minuter på högsta falsen. Efter 20 minuter lägger du plåten på nedersta falsen och låter den stå där i ca 10 minuter eller tills knäcket är hårt och torrt.
 
Sedan är det bara att bryta eller skära knäcket i lämpliga bitar.
 
Knäcket håller ca 1 månad i rumstemperatur.
 
 
Smaskens med en klick smör ovanpå!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0