Fröknäcke
Var länge sedan jag bakade fröknäcke, men igår stod jag i köket hela halva dagen. Fyra plåtar blev det sammanlagt. Modifierade ett recept som jag hade från förut.
Till 1 plåt behöver du:
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl linfrön
1,5 dl sesamfrön
1,5 msk fiberhusk
3 msk smält smör
1 dl vatten
salt
Sätt ugnen på 150 grader (varmluft). Blanda ihop alla ingredienser. Bred ut smeten på en bakplåtsbeklädd plåt och grädda i 20 minuter på högsta falsen. Efter 20 minuter lägger du plåten på nedersta falsen och låter den stå där i ca 10 minuter eller tills knäcket är hårt och torrt.
Sedan är det bara att bryta eller skära knäcket i lämpliga bitar.
Knäcket håller ca 1 månad i rumstemperatur.

Smaskens med en klick smör ovanpå!
Kommentarer
Trackback