Blåbärspaj LCHF

Igår bakade jag en riktigt god blåbärspaj. Har länge sökt efter ett bra recept på paj, tycker smulpajer är så torra. Hittade det här receptet här <--Klick. Testa du också, blir riktigt smaskens!
 
Pajbotten:
150 g smält smör
1 ägg
1 dl sötning
3 dl mandelmjöl
½ dl kokosflingor
1 tsk bakpulver

Fyllning:
3 dl gräddfil (jag använde turkisk yoghurt)
½ dl sötning
1 tsk vaniljpulver
1 ägg
5 dl blåbär
 
Gör så här: 
 
Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret och använd av detta till att smöra en pajform.

Blanda sedan smöret med resten av ingredienserna till pajbotten. Häll smeten i pajformen och förgrädda i ca 5 minuter (under tiden fyllningen görs) tills ovansidan av bottnen känns torr.

Rör ihop gräddfilen, sötningen, vanilj och ägget till en slät massa. Blanda sedan i blåbären. Fördela fyllningen jämnt över pajbottnen och grädda i ungefär 30 minuter. (I orginal receptet stod det 20 minuter, med min paj blev färdig först efter ca 30 minuter).

Ta sedan ut pajen och låt den svalna så att fyllningen stelnar något. Servera med vispad grädde eller vaniljsås. Vi avnjöt pajen med vaniljglass, blev ännu godare så.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0