Hallonpaj Lchf
Igår kände jag för att baka något. Denna gång blev det en hallonpaj. Receptet kommer från boken" Sött och annat gott" skriven av Katrin Zytomierzka.
2 dl mandelmjöl
2 dl hasselnötsmjöl
½ dl kokosmjöl
1 dl fibrex
1 ägg
1 dl Sukrin eller Sukrinmelis (eller annan sötning)
200 g smör
1 tsk kardemumma
1 tsk bakpulver
Fyllning:
200 g hallon
1 msk Sukrin melis
Blanda ihop alla ingredienser till en deg. Låt stå i kylskåpet i ca. 40 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader. Tryck ut 2/3 av degen i en pajform och nagga bottnen med en gaffel. Grädda pajskalet i 10 minuter och låt det sedan svalna.
Lägg i bären och strö över Sukrin melis. Smula den resterande degen över bären. Grädda pajen i ca 10 minuter.
Servera med glass, vaniljkräm eller vispgrädde.

Kommentarer
Trackback