Hallonpaj Lchf

Igår kände jag för att baka något. Denna gång blev det en hallonpaj. Receptet kommer från boken" Sött och annat gott" skriven av Katrin Zytomierzka.
 
2 dl mandelmjöl
2 dl hasselnötsmjöl
½ dl kokosmjöl
1 dl fibrex
1 ägg
1 dl Sukrin eller Sukrinmelis (eller annan sötning)
200 g smör
1 tsk kardemumma
1 tsk bakpulver
 
Fyllning:
200 g hallon
1 msk Sukrin melis
 
Blanda ihop alla ingredienser till en deg. Låt stå i kylskåpet i ca. 40 minuter.
 
Sätt ugnen på 200 grader. Tryck ut 2/3 av degen i en pajform och nagga bottnen med en gaffel. Grädda pajskalet i 10 minuter och låt det sedan svalna. 
 
Lägg i bären och strö över Sukrin melis. Smula den resterande degen över bären. Grädda pajen i ca 10 minuter. 
 
Servera med glass, vaniljkräm eller vispgrädde.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0