Formbröd LCHF
Igår kände jag för att baka något så då blev det ett formbröd. Receptet hittade jag på bloggen 56kilo.se.
Ingredienser:
4 dl mandelmjöl
4 dl pofiber
4 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
2 tsk salt
6 ägg
125 gram smör
5 dl yoghurt (t.ex. turkisk yoghurt)
4 dl pofiber
4 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
2 tsk salt
6 ägg
125 gram smör
5 dl yoghurt (t.ex. turkisk yoghurt)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader (ej varmluft).
Blanda de torra ingredienserna. Vispa äggen pösiga. Smält smöret. Vispa ner smör och yoghurt i äggen och rör till sist ner de blandade torra ingredienserna. Låt degen svälla i 10 minuter.
Smörj en form eller klä den med bakplåtspapper, klicka ut degen. Pensla med mjölk och strö vallmofrön över (jag valde sesamfrön). Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter (innertemp 90 grader). Känn efter med sticka att den är klar. Låt gärna brödet stå kvar på eftervärme en kvart.
Blanda de torra ingredienserna. Vispa äggen pösiga. Smält smöret. Vispa ner smör och yoghurt i äggen och rör till sist ner de blandade torra ingredienserna. Låt degen svälla i 10 minuter.
Smörj en form eller klä den med bakplåtspapper, klicka ut degen. Pensla med mjölk och strö vallmofrön över (jag valde sesamfrön). Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter (innertemp 90 grader). Känn efter med sticka att den är klar. Låt gärna brödet stå kvar på eftervärme en kvart.


Kommentarer
Postat av: Imagine
Vad är pofiber? Finns det något man kan sätta i stället mjöl? Brödet ser intressant ut så jag tänkte pröva det. Hälsningar Charlotte
Svar:
Caroline
Trackback