Lchf bröd

Idag blev det brödbak här i huset. Testade ett nytt recept från boken "Sött och annat gott" skriven av Katrin Zytomiezska. Här kommer receptet (dock lite modifierat från versionen i boken).
 
½ dl sesamfrön
3 dl linfrön
½ dl pumpakärnor
½ dl hasselnötter (hasselnötsmjöl)
½ dl fiberhusk
2 tsk bakpulver
50 g smält smör
250 g grynost (keso)
1 dl gräddfil
4 ägg
salt
 
Sätt ugnen på 170 grader (varmluft).
 
Blanda alla torra ingredienser. Smält smöret, blanda sedan smör, grynost, gräddfil och ägg. Rör ihop allt till en smet.
 
Klicka ut lagom stora bollar av smeten på en bakplåtsbeklädd ugnsplåt. Pensla med ägg och strö på valfria frön. 
 
Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0