Solroslimpa

Igår bakade jag solroslimpa för första gången. Blev riktigt bra.
 
Ingredienser till en limpa
50 g smör
8 stora eller 10 små ägg
1 dl turkisk yoghurt
1½ dl mandelmjöl
1 dl fibrex
1 dl solroskärnor
1 dl pofiber
3 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
solroskärnor att strö över brödet
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 190 grader. Smält smöret. Vispa äggen till en luftig smet i ca 3 minuter. Tillsätt smöret tillsammans med yoghurten och blanda väl.
 
Rör ihop de torra ingredienserna och blanda ner dem i smeten ordentligt. Låt smeten stå och svälla i 10-15 minuter.
 
Forma smeten till en limpa på en plåt med bakplåtspapper (eller smörj och bröa en avlång form och häll smeten i den). Strö solroskärnor över och grädda i ugnen i ca 45-50 min.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0