Lchf Snickers Cheesecake
Botten
2 dl jordnötssmör
1,5 dl jordnötter
1 ägg
2 msk valfri sötning
Fyllning
2 äggvitor
2 dl grädde
300 g philadelphiaost
2 äggulor
0,5–0,75 dl valfri sötning
2 krm vaniljpulver
Topping
85 g mörk choklad (sockerfri) eller Steviasötad choklad
2 msk grädde
1 msk jordnötssmör
½ dl hackade jordnötter
Gör så här
Gör botten genom att mixa samtliga ingredienser i en matberedare eller mixer. Jordnötterna behöver inte bli finfördelade. Tryck ut i en form med borttagbar botten. Grädda i 180 grader, i cirka 10–15 minuter. Låt svalna.
Separera äggen. Vispa äggvitorna hårt. Vispa grädden fluffig och vispa i Philadelphiaost och äggulor. Blanda i sötning, vaniljpulver och äggvitorna. Häll i smeten i formen.
Smält chokladen tillsammans med grädde och jordnötssmör på låg värme. Rör samman. Dekorera cheesecaken med chokladen och toppa med hackade jordnötter. Ställ in cheesecaken i frysen i minst 4 timmar.
Ställ gärna fram cheesecaken ungefär en halvtimme innan det är dags att servera så att den inte blir så hård.

Den cheesecaken ser verkligen läcker ut! Mums!