LCHF Tacopaj
400 g köttfärs
200 g philadelphiaost
2 dl creme fraiche
1,5 msk torkade cilifrön (eller vanlig chilikrydda)
2 msk spiskummin
2 msk paprikapulver
3 tsk koriander
1 tsk cayennepeppar
1 tsk svartpeppar
(1 tsk kanel)
3 vitlöksklyftor (pressade)
(0,5 tsk malen nejlika)
1 paprika
1 gul lök
1 tomat
4 dl riven ost
(1 burk champinjoner)
Värm ugnen till 200 grader. Smält fett i en stekpanna och stek köttfärsen. Tillsätt alla kryddor och rör om väl. Hacka paprika och blanda ner den i köttfärsen. Blanda i champinjonerna. Blanda creme fraiche och philadelphiaost och täck botten på en ugnsform med smeten. Skiva lök i ringar och tomaten i tunna skivor. Häll köttfärsblandningen ovanpå ost/creme fraiche blandningen i ugnsformen. Lägg lökringar och tomatskivor ovanpå. Rikligt med riven ost strös över. Gräddas i ugn i 20 minuter.

Kanelen och nejlikan var inte riktigt i min smak så de lämnar jag bort nästa gång. Tillsätter en burk champinjoner bara för den goda smakens skull.
Servera med en god tacosås. Gör din egen eller gör som jag och köp en burk från butiken.
Kommentarer
Postat av: Anonym
oj he lät nog gott.måste pröva
Trackback