Maräng och hallonkaka

Här kommer ett recept på Maräng och hallonkaka som jag testade på här om dagen. De blev kanske inte så höga som jag trodde de skulle bli och så blev marängen inte så lyckad, men bättre lycka nästa gång. Goda blev de i alla fall!
 
Ingredienser

0,75 dl sukrin (eller annat sötningsmedel)
4 äggulor
75 g rumsvarmt smör
0,5 dl fiberhusk
0,5 tsk vaniljpulver
2 msk grädde
1,5 tsk bakpulver
1,5 - 2 dl hallon
 
Maräng
 
4 äggvitor
0,75 dl sukrin (eller annat sötningsmedel)
0,5 tsk ättiksprit
 
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa ägg och sötningsmedel fluffigt
3. Mixa alla torra ingredienser och rör ner dem i smeten tillsammans med grädden och smöret.
4. Bred ut smeten i en långpanna (20x30 cm) och strö över hallonen.
5. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt under omrörning långsamt sötningsmedlet och ättikspriten.
6. Rör tills du har en fast marängsmet. Bred ut marängsmeten över kakan och ställ formen i ugnen.
7. Grädda mitt i ugnen, ca 40 minuter.
8. Skär kakan när den svalnat. 
 
Som sagt, kakorna blev riktigt goda, men jag hade bara in dem i ugnen i 20 minuter, marängen skulle dock ha behövt vara längre inne, men bottnen höll på att bli bränd.
 
 
Blev gott med färska hallon!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0