Tortilla bröd

För en tid sedan kom jag på att det var länge sedan vi ätit Tortilla. Jag brukar alltid, och då menar jag alltid, få sjukt i magen efteråt, säkert pga brödet. Vad gör man åt det då? Jo man lagar eget tortilla bröd. Hittade ett utprintat recept som jag följde.
 
Receptet räcker till 3 stora/mellanstora tortillas
 
2 dl mjölk
2 ägg
50 g riven ost
2 msk fiberhusk
1,5 dl pofiber
1 tsk bakpulver
2 krm salt
(olja)
 

Sätt ugnen på 200 grader.Värm mjölken så den blir ljummen. Vispa ihop ägg, riven ost och mjölk. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Blanda ihop allt till en deg och låt svälla i 10 minuter. 
 
Pensla ett bakplåtspapper med olja. Lägg en degklump på bakplåtspappret. Lägg plastfolie ovanpå degen och kavla sedan ut till en 3 mm platta. (Om du vill få helt runda tortillas kan du ta en skål, lägg den upp och ner på degen och skär runt skålen, ta bort överflödig deg. Jag kavlade bara ut degen och formade tortillan lite för hand.)
 
Ta av plastfoliet och pensla tortillan med olja. Grädda i 10 min. Ta ut tortillan när den börjar bli brun på kanterna. Låt svalna. Fyll med dina favorit tillbehör.
 
 
Fick jag sjukt i magen efteråt? Svar nej. Följer nog detta recept nästa gång jag blir snål på tortillas. Blev riktigt bra!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0