Sommarresa 2024 del 2 - Tom Tits Experiment

Det blev tidig väckning på båten. Åkte direkt till Scandic Kungens kurva där vi kostade på oss en ordentlig frukost. Gott var det! 


Körde sedan vidare till Södertälje och Tom Tits Experiment. Vi kom passligt precis då de öppnade kl.10. Tur var det för det skulle ta hela dagen att gå runt hela stället.


Där fanns så mycket spännande att se på och uppleva, både för stora och små. Lite nervöst var det att klättra ner i underjorden utan att veta vart man hamnade och hur det såg ut där nere 🤪.

Vi var också på en såpbubbleshow som var riktigt häftig. Några andra kemiska experiment såg Wilma också på. Vi testade att koppla små lampor genom att klistra fast koppar "tråd" på ett papper. Sedan satte man till ett batteri och så var det klart. Lite knepigt tyckte Wilma och jag. Olika kopplingsscheman hette det kanske 😅. Är inte så insatt.



Jag och Wilma var in i några rum där man inte såg någonting alls. Det fanns några hinder på vägen, det hängde något i vägen eller så var det nivåskillnader på golvet. Det var som en bana man skulle ta sig genom. Endast 2 och 2 fick gå in, så Johnny stod utanför och såg på skärmen vad vi sysslade med där inne 😅.


Utomhus fanns det också mycket att testa på.



På en av våningarna kunde man lära sig om kroppen. Man kunde testa syn och hörsel, se hur högt man kunde ropa och mycket annat. Wilma plockade ihop de inre organen i en människa (dock inte en riktig människa 😅), det var svårt. Man kunde testa hur det är att ta sig fram med rullstol över olika underlag, jag fick hjälpa Wilma lite 😊.




På bilden nedan vinner Wilma över mig. Man skulle med hjälp av tankens kraft (hjärnvågor), flytta en boll till motsatt sida. Jag trodde att man skulle få bollen till sig så satt och tänkte "kom hit bollen", och det gjorde den ju men jag förlorade. 


Johnny sköt iväg en flaskraket. Man kunde också cykla på lina, men det gjorde vi inte 🙂.


Hela 6 timmar och 45 minuter tog det för oss att gå igenom hela stället, och då var det ändå mycket vi inte testade på. Det var helt klart värt ett besök, och jag tror bestämt vi kommer att åka hit igen om några år 😊.

Sedan var det bara att sätta sig i bilen och åka tillbaka mot Stockholm och sedan norrut en bit till Rösjöbadens Camping i Sollentuna. Där satte vi upp tältet för 3 nätter.




Lite senare gick vi ett varv runt campingen, testade deras utegym också 😊.

Följande dag hittade vi på mera roliga saker, men det får du läsa om en annan dag.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0