Fyrarätters på FRÖJ

28.12 firade vi vår årsdag, 21 år tillsammans och 17 år förlovade ❤️. Tyvärr var jag sjukskriven den dagen så den spenderades bara hemma. På fredagen den 30.12 passade vi istället på att fara till stan och äta god mat. Kvällen före hade jag bokat bord till en av Vasas nyaste restauranger, FRÖJ. Vi valde fyrarätters menyn. Har nog aldrig förut varit på en sån "fin" restaurang. Det var nog lite annan mat än Amarillo och Hesburger 😅.


Vi inledde vår middag med glögg. Var super gott med rostade hasselnötter i glöggen istället för russin och mandel. Sedan fick man välja till ett dryckespaket med olika sorters vin till varje rätt. Vi valde dock inte dryckespaketet denna gång. Det serverades också gott bröd till maten, men det hamnade tyvärr inte på bild.


Menyn bestod av två förrätter, en varmrätt och en efterrätt. 

Det här åt vi:

Kryddsotad öring, krusbär, äpple, rättika, nordisk wasabi & rostad rapsolja.


Svarvad potatis, lakrom, inkokt purjolök, yuzu, stjälkselleri & smörmixad rökt lakbuljong.


Lokalt lamm, espelette peppar, glaserad gulbeta, ostronskivling, getyoghurt, vitlöksstänglar & lammsky med grillat brynt smör.


Chokladpastej, rostad päronglass, tallbarr, färskostskum, karamellflarn & granskott.


Den första förrätten föll mig inte riktigt i smaken, men resten av maten var över förväntan. Dessutom blev jag mätt 😋. Det är nog inte en restaurang man åker till varje vecka, men en gång i året kan vi nog kosta på oss 🙂. Rekommenderas verkligen om man vill lyxa till vardagen lite ❣️.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0