Sköna dagar på Lillö

Nu har vi redan hunnit sova två nätter på Lillö. Fler nätter skulle det ha blivit om jag inte skulle ha jobbat 4 hela helger i rad. Kommande helg är jag förhoppningsvis ledig. 



I år blev det penséer i väntan på sommarblommorna. 


Wilma har cyklat. Den här cykeln är ju nog allt för liten, men har köpt en större begagnad att ta dit. Hit hem har hon också fått en ny och större cykel, den gick hårt 🙂.


Att mata måsarna är roligt 🙂. 

Johnny och Jussi har installerat en "solventilator". Så här står det om den:
En solventilator bidrar till att höja lufttemperaturen och reducerar fuktigheten i din stuga. Solcellspanelen, som är placerad inne i solventilatorn, producerar ström som i sin tur driver fläkten som sitter i panelen. Varm och torr luft blåses in i stugan."

Så nu får vi hoppas på bättre luft inomhus 🙂👍


Det hör till att titta på draken på tv då man sover över natten på Lillö. Helst med en skål chips i handen 🙂.


Säsongen är inledd. Första joggingturen till bommen avklarad. Just nu känner man nästan inte igen sig då det har avverkats en hel del träd efter vägen.



Nu senaste helg kom jag mig till Lillö först 17 tiden på lördag eftermiddag. Johnny hade åkt dit redan på förmiddagen för att vara med på vägmöte. Lite senare hade Wilma samt Gunvi och Jussi kommit dit. Planen var att mamma också skulle komma med, men så blev det inte. Jag hade blivit corona exponerad både på lördagen och säkert dagarna före det också på jobbet 😔, och fick veta det just efter jag farit från jobbet. Så blev att ringa mamma igen och berätta hur läget var. Ville ju inte utsätta mamma för eventuell smitta. Börjar bli så trött på corona eländet 😔. Hela tiden är det något, vi kan inte träffas för att Wilma eller nån annan är förkyld och nu är man exponerad. Det tar aldrig slut, suck 😪.


Det blev en varm kväll. Vi åt ute och lekte sedan ute också. Fixade en leksuga åt Wilma i förrådet bredvid tuppen.


Johnny och Jussi tog upp ena ytterväggen för att se varför innerväggen bågnade. Visste ju att myrorna ätit på väggen förut, så det var ju problemet. Det hade inte blivit åtgärdat ordentligt, men nu satte de dit nån skiva skruvade fast ordentligt och på med isoleringen igen. (Ja och vad annat de nu egentligen gjorde, jag har ju ingen aning 😅).Får hoppas väggen håller ett tag till nu då 🙂.


Kvällen avslutades med bastu 🙂. Följande förmiddag rensade jag bort skräp nedanför storstenen och gjorde en liten blombänk där jag sådde vallmo. Sedan blev det jobb från klockan 13. 


Idag åkte jag och Wilma till Lillö igen. Fortsatte att plantera blommor, lekte, cyklade och kokade mat.



Det växte fullt med smultron där jag rensade bort ogräs, så försökte ta tillvara och plantera om plantorna runtomkring blombänken istället.

Någon roddbåt eller annan båt har vi ännu inte fått ut, men har ingen brådska heller 🙂.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0