Promenad till Gubbgrund

I söndags bjöd mamma oss på mat. Sedan passade vi på att ta oss en promenad på isen i det vackra soliga vädret. Många andra hade tydligen samma tanke, så parkeringen där vi tänkt parkera var full. Vi fick parkera vid en Ekopunkt istället 🙂. Wilma satte sig i pulkan och så vandrade vi iväg.


Då vi kom fram till isen ville hon gå. Det var mycket folk i farten. De skidade, gick, skrinnade, åkte skoter och bil. Vårt mål var Gubbgrund, eller Ukkokari som det heter på finska. Har länge velat besöka stället, men vi har inte kommit oss dit före nu. På ön finns en restaurang både sommartid och vintertid. Sommartid kan man ta sig över med en repfärja och vintertid över en pontonbro då isen inte håller. Nu gick vi dock en omväg runt ön.



Köpte något smått att tugga på och njöt av solen. Där skulle jag ha kunnat stanna hur länge som helst och bara vara. Wilma testade också "karusellen" som fanns på isen framför restaurangen.


Vi lekte kurragömma också och allt var frid och fröjd fram till att Wilma ramlade, så då var det hög tid att vandra iväg upp på land igen.


Hoppas jag hinner ut på isen ännu en gång innan den är ett minne blott ❄.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0