Julafton 2021

Det blev verkligen en snörik julafton i år. Många julklappar blev det också, ja åtminstone för Wilma 🙂. Hon fick börja dagen med att öppna ett stort paket som stått bakom granen flera dagar. Hon hade redan sett vems paket det var, det stod ju klart och tydligt WILMA på paketet 🙂. Inne i paketet fanns det lego. Molly behövde lite hjälp med sitt paket 🙂.



På dagen passade vi på att njuta av vintervädret en stund. Sedan blev det julbastu.


Blev ett snöigt besök vid gravgården lite senare.



Färden fortsatte sedan till Västervik där vi blev bjudna på god julmat. Matti och mamma hade hjälpts åt att fixa maten. Jag behövde bara köpa kalkonen (en bit, inte en hel kalkon alltså). En mjuk pepparkaka men lingon ovanpå svängde jag och Wilma ihop en dag, så den bjöd vi också på.

Före vi åt måste vi förstås se på Kalle anka 🙂.



Vi blev minsann mätta! Sedan började den långa väntan på jultomten. Det visade sig att det kommit så mycket snö så det tog en stund innan vi skymtade tomten genom fönstret 🎅. Han hade bråttom vidare så han lämnade paketen på trappan. 


Wilma fick en hel hög med paket. En massa fina saker. Hon hade önskat sig en hund, och det fick hon. Ja ingen riktig hund, utan en Lucy hund som kan göra olika saker. Tyvärr talar Lucy bara finska, men det gör inte så mycket. Måste bara lära henne att lyssna på Wilma och inte bara på mig 😅. Köpte hunden på loppis, Wilma var faktiskt den som hittade den och ville ha den. På ett villkor sa jag, att hon får vänta till julafton innan hon får leka med den. Ett bra köp var det verkligen. Kostade inte många euro jämfört med i butiken.


Efter paket utdelningen blev det kaffe, tårtor, ostbricka och en massa annat gott. Wilma fick äta sitt kvällsmål, klä på sig pyjamas och borsta tänderna innan vi tackade för oss 22.15. Skulle inte Johnny ha skottat gården före vi startade, så kan det nog hända att vi inte skulle ha kommit oss hem. Otroligt mycket snö hade kommit medan vi var där. Sammanlagt under dagen kom det nästan 50 cm. Som tur hade det kommit ca hälften av det här hemma ❄.


Även detta år blev det en bra julafton 🎅.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0