De första dagarna i mars och lite fingermat

Dagarna går så snabbt. Snart har en vecka av mars månad sprungit iväg. Förra fredagen hade vi besök av Johanna. Wilma var på bra humör och satt till och med en stund i Johannas famn och läste en bok. Samma dag var vi också på babysim en andra gång den veckan. Idag var det dags för simning igen. Får se om vi åker pånytt på fredagen, har en gång till att ta igen.
 
 
Fint väder har vi också fått njuta av. I söndags var vi ute på en promenad alla tre.
 
 
I måndags åkte Wilma och jag till Koskö för att träffa Wilmas kompis och hennes mamma. Det blev några trevliga timmar. Wilma övade på kryptekniken, men framåt gick det inte.
 
 
Igår tänkte jag att nu ska vi ta och testa lite plockmat, fingermat eller vad det nu heter. Kokade lite morotsbitar, potatisbitar och broccoli. Först funderade Wilma vad det riktigt var som jag dukat fram, hon vände och vred på bitarna. Efter en stund smakade hon på dem. Tuggade lite. Det tog länge, men hon smakade lite på allting, drack lite mjök emellanåt. Sedan började hon hosta. Till sist kom allting upp. Suck! Nu vet jag inte när vi ska våga testa nästa gång. Var så hemskt. Hela matlappen full med spyor. Bland de mindre bitarna som kommit upp fanns det nog större bitar också, så inte undra på att det kom upp. Hon kan ju inte tugga ordentligt ännu. Bitarna var nästan på gränsen till för mjuka, så hårda var de inte. Tänker nog vänta några veckor innan vi testar igen. Hon har ju dessutom ätit sämre en längre tid så nu ligger fokus på att få i henne helst några skedar mat istället för att sitta och klotta med maten och inte få i henne något alls. Hoppas hennes matlust kommer tillbaka snart. Just nu kämpar vi med att få i henne 600 ml ersättning per dag, det går just och just, men det blir många måltider. Gröt och fruktpuré går ganska bra ner. Vanlig mat äter hon bara någon sked av. Inte ens maten som jag fryst in smakar. Förra veckan åt hon väl bra en dag, men annars har hon ätit sämre i över en månad. 
 
 
Imorgon har vi inga planer, på fredagen blir det gym som vanligt. Nu somnar jag snart i soffan, så nu är det nog dags att gå och sova, god natt.
 

Kommentarer
Postat av: Nadja

Så hemskt när de spyr! Jag är också feg med att våga servera fingermat åt vår son men tips på en sak som jag vågat servera nån månad redan är lättstekta bananplättar. De blir så mjuka å geggiga till konsistensen men håller ändå tillräckligt bra så han kan plocka dem i munnen själv. 1 banan, 2 ägg, ca 1 dl havregryn/babygröt/vällingpulver som mixas ihop. Klottar minimalt när de äter själv och är ändå så mjuka/gryniga att de t.om kan mosa med tungan :)

Svar: Ja visst är det! Tack för tipset, det ska vi testa nån dag ☺.
Caroline

2019-03-07 @ 16:35:19
URL: http://nadjuska.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0