8-månader idag

Ännu en månad har gått, Wilma är 8-månader idag. Idag kom inga finkläder på, men några foton blev nog knäppta ändå.
 
 
Vad har ändrats på en månad? Ja nå hon har börjat gå och sova tidigare om kvällarna. Lägger henne kring 21 och så somnar hon utan ett ljud efter en stund. Hon sover fortsättningsvis hela nätterna. Dock har hon börjat vakna lite tidigare, mellan 6 och 7. Dagtid sover hon fortsättningsvis två gånger, vanligtvis mellan 11-13 och 17-18, eller något ditåt. 
 
Då Wilma varit förkyld så har aptiten inte varit så bra. Nu är det säkert tänderna som bråkar. De två övre framtänderna är nämligen på väg fram. Därför har det nu blivit 6 måltider varje dag för att få i henne tillräckligt med ersättning. Helst ska hon ju dricka ca 600 ml. Lite svårt dock att komma upp i den mängden om hon bara dricker 40ml vid en måltid. Har också börjat ge lite vatten efter eller i samband med vissa måltider. Ibland dricker hon mera mjölk om hon fått lite vatten emellanåt. Det har blivit långa måltider, ca 30-45 minuter. Ibland måste vi byta stol för att hon ska äta, ibland byter vi mugg eller så byter vi matsort. Ibland åker det ner lite fruktpure om inget annat smakar. Har ännu inte börjat med plockmat. Eller jo, en gång har vi testat. Det gick inte så bra. Blomkålen var nog för mjuk så hon tog bara upp den från fatet, krossade den i handen och lade den bredvid fatet. Inget kom i munnen. Nog smakade hon lite då jag satte en bit i munnen, men det var tydligen roligare att leka med maten, hehe. Vi tar nya tag igen en annan dag. Tycker det är viktigast att hon får i sig någon mat samt ersättning. Då hon äter ordentligt igen kan vi nog börja öva att äta plockmat på riktigt. 
 
 
Ännu har hon inte börjat krypa eller dra sig framåt. Går mest runt runt på golvet ännu. Det går dock hårt framåt i gåstolen. Idag tog hon sig från vardagsrummet fram till wc dörren då hon jagade Molly, hehe. Nu sitter hon riktigt stadigt, men vågar inte ha henne att sitta själv på golvet. I soffan och sängen sitter hon riktigt bra för sig själv. I gåstolen står hon också korta stunder helt för sig själv.
 
 
Här om dagen sa hon "mammammamma" för första gången. Det lät så sött. Om hon menade mamma eller något annat vet jag dock inte. Kanske hon försökte säga Molly. Det kan hända att hon har lärt sig att vinka. Eller jag tror nog det. Varje morgon vinkar hon åt muminburkarna på skåpet, mer och mer har hon också börjat vinka då man säger "hej då". Det händer inte varje gång, men ibland.
 
Hon har fortsättningsvis samma favoritleksaker. Böcker har hon dock börjat tycka allt mera om. Flera gånger per dag vill hon att vi ska läsa. Hon använder fortsättningsvis samma kläder som förra månaden, i storlek 74/80. 
 
Det var allt för denna gång. Hej då säger WIlma.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0