Sommarresa 2019 del 2

Efter två nätter på Gullviks camping var det dags att röra på sig igen. Men först skulle stugan städas. Medan jag städade fick Johnny ta en promenad med Wilma. 
 
Bilder från föregående dag. Stranden och bryggan. Wilma testade också att rutscha för första gången.
 
 
Då stugan var städad åkte vi tillbaka till Umeå igen. Började med att gå på loppis, hittade några småsaker. Sedan blev det mat på Ikea samt mera shopping i gallerian. Efter shoppingen åkte vi till campingen, First Camp Nydala. Där vi bott förut, då i tält. Nu blev det stuga. Hade bokat på förhand, men uppgraderade oss. Konstaterade att det gick så smidigt med en skild sovhörna/rum då Wilma skulle sova. I stugan som vi bokat fanns bara ett rum, alltså inte så smidigt. Så det blev nästan en lyxstuga. Lika dyrt eller dyrare än hotell. Nåja, det var en bra stuga med både wc, dusch, kyl, frys, spis, mikro, tv och sovrum. 
 
 
Lite senare åkte vi en sväng så W fick sova igen och så handlade vi lite på Ica Maxi. Är ju så roligt att gå omkring i matbutiker i Sverige och hitta sådant som inte finns här hemma. 
 
Följande morgon blev det en promenad till stranden och runt campingen. Det blåste och var ca 16 grader. Ingen sommarvärme, men ganska skönt ändå.
 
 
Sedan lagade vi lite mat innan vi promenerade iväg till Ersboda. Var lite svårt att hitta passliga vägar att gå efter, fick gå efter vältrafikerade vägar då vi inte hittade några cykel och gång vägar. Det blev ca 2,5-3 km:s promenad dit. Wilma somnade snabbt. Konstigt nog (och bra) sov hon också fast vi gick in i ett flertal butiker. Hon sov ca 2 timmar. Det blev mat på Frasses. Då vi satt och åt kom också Wilmas fammo och faffa, samt Johnnys morbror med fru dit. De var i Umeå över dagen. Lite senare tog vi alla (Wilma fick annat gott) en kaffe, glass och bulla paus på Biltema. Billigt och gott! 
 
 
Efter nästan fem timmar var der dags att promenera tillbaka till campingen igen. Denna gång hittade vi bättre vägar att gå efter, bra att veta tills nästa gång. För en nästa gång blir det säkert. Campingen i Umeå är så bra. Före läggdags blev det mera shopping vid Strömpilen och Ica Maxi. 
 
Fredag och sista dagen i Sverige. Lite ledsamt faktiskt. Jag skulle gärna ha stannat längre. Var inte färdig att åka hem. Känns alltid så bra att komma till Sverige. Men visst är det skönt att komma hem också. Det blev städning av stugan och sedan åkte vi till hamnen och hoppade på båten hem igen. Wilma sov en timme i bilen, vaknade då vi gick ombord. Lunchade, gick i butiken och busade i hytten på vägen hem. Wilma fick också sitta en stund i lekrummet, men det blev bara typ 5-10 minuter. Ville inte att hon skulle krypa omkring där bland alla "bobbor". Vips var vi tillbaka i Vasa igen, det gick ju hela en timme snabbare än då vi for till Umeå då båten körde snabbare. 
 
 
Det blev en riktigt bra resa! Förstås inte lika avslappnande som förut, man måste ju ha ögon i nacken just nu, men riktigt bra ändå. Över förväntningarna. Nu vill jag ju åka iväg igen. Nåja vi får väl övernatta på Lillö flera gånger i sommar och så blir det säkert någon liten utfärd. Nu har jag nog stillat mitt resebehov för en tid framöver i alla fall. Väntar redan till nästa resa, när det nu blir.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0