Sommarresa 2019 del 1

I söndags blev det tidig väckning. Frågan var om vi skulle hinna i tid till båten. Vi hann, men kom 10 minuter försent, men det gjorde ingenting. Det heter ju att man ska vara 1 timme före avgång vid incheckningen om man har bil, annars kan det hända att man inte ryms med. Vi rymdes nog med. Vi fick till och med en bilplats bredvid hissen på bildäck då vi frågade om en sådan fanns. Mycket praktiskt. Hissarna var dock inget att hurra över, vi rymdes just och just in alla tre, men upp kom vi. Vi hade bokat hytt på båten, ett bra val. Jag och Wilma tog oss en promenad på båten, men annars höll vi oss mest på hytten. Wilma och Johnny tog varsin tupplur. Gick några varv runt i hyttkorridorerna med vagnen så somnade Wilma, sedan sov hon nästan 2 timmar inne i hytten. Jag hann läsa en stund. 
 
Då vi kom iland körde vi raka vägen till Ikea. Inte för att shoppa utan för att äta. Efter lunchen blev det nog lite shopping också, men kom inte ut med så många saker. Några lakan och ett bord till matstolen som vi har på Lillö samt några mjukisdjur. Gick ett snabbt varv i gallerian bredvid också, men Wilma var inte riktigt på shopping humör just då och så började hon bli trött igen, så vi åkte vidare till Bjurholm, ca 60 km från Umeå. 
 
 
I Bjurholm övernattade vi hos Wilmas farmors barndomskompis. Av henne har Wilma fått många stickade kläder och en hel del annat under året som gått. Då vi kom dit blev vi bjudna på god mat. Tänkte nog först då vi kom dit att få se nu hur det går då de hade två stora hundar, men det gick hur bra som helst. Wilma ville bara leka och klappa dem. Hon var inte alls rädd. Det berodde nog på att de inte kom fram rusande och hoppade. Visst skällde de lite, men det brydde Wilma sig inte om. Resten av kvällen spenderades mestadels inomhus, Wilma underhöll sig med en låda med leksaker som plockades fram. Nattningen gick sådär. Det hade vi ju räknat med, nytt ställe och allt. Hon skulle nog säkert ha somnat tidigare bara vi gått ut ur rummet. Men till sist somnade hon nog. Det blev en tidig kväll ändå för oss alla. Jag sov sådär, medan Wilma sov ca 8 timmar. 
 
 
Följande morgon tog vi oss en förmiddagspromenad en bit efter vägen i byn. Fina vyer. 
 
 
Efter att vi blivit bjudna på lunch åkte vi vidare igen. Jag hade valt vilka vägar vi skulle köra, så det vara bara att köra på, efter grusvägar. Inte ser man ju på google maps (om man inte zoomar in), om det är grusvägar eller asfalterade vägar, så det var bara att köra vidare, även om det inte gick så fort. Kortaste vägen var det ju. Så till sist kom vi oss fram till Örnsköldsvik. Stannade dock lite före staden och gick på loppis och i någon butik, middag blev det också i form av kebab. 
 
 
Från centrum av Örnsköldsvik var det ca 15 km till campingen vi skulle övernatta två nätter på, Gullviks camping och havsbad. Vi hade bokat en stuga i förväg, en med wc men ingen dusch. Stugan var gammal, men helt okej. Där fanns i princip allt vi behövde. Lite senare blev det matshopping samt en promenad runt campingen. 
 
 
Följande morgon blev det en förmiddagspromenad runt campingen igen. Hittade några hönor och en kanin. 
 
 
Då det blev dags för Wilma att sova en stund hoppade vi i bilen och körde ca 90 km till Höga kusten bron. Johnny hade inte sett den förut, så passade på då vi var så nära. Jag har nog kört över den förut, men det var länge sedan. På vägen dit hade de vägarbete, så vi fick stå stilla en god stund både på dit och tillbaka vägen. Körde bara över bron, var på wc, tog några foton av bron och körde tillbaka. Wilma sov nästan 3 timmar, hon vaknade då vi hade 5 km kvar till Ö.vik. 
 
 
Då vi kom tillbaka till Ö.vik blev det lunch på Max, goda burgare. Sedan gick vi i några butiker i centrum.
 
 
Sedan hann vi ännu med några butiker utanför centrum innan vi åkte till campingen igen. Den här kvällen somnade Wilma snabbt. Bra med en sovalkov. Vi sov på madrass/soffa i "vardagsrummet". Fortsättning följer...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0