4 månader

Idag blev Wilma 4 månader! 
 
 
Dagen firade vi med att fara på mamma-barn träff till Koskö. Var riktigt trevligt att träffa ännu en mamma med nästan lika gammal bebis. En månad skiljer det dock mellan Wilma och hennes två kompisar, Wilma är äldst. Hon uppförde sig bra och låg på golvet och lekte samt satt i min famn mellan varven. Blev några roliga timmar!
 
Förövrigt är hon en ganska nöjd dam för tillfället. Hon sover bra om nätterna, oftast 8 timmar i sträck, ibland längre. Hon tycker om att ligga på matbordet och se på då vi äter. Då jag lagar mat ligger hon på köksgolvet. Hon tycker om att ligga på mage, men vill nog ligga på rygg mellan varven också. Hon har svängt sig från mage till rygg och från rygg till mage, men hon övar inte flitigt på det just nu i alla fall. Det händer då och då. Det händer oftare att hon flyttar sig klockvis runt babygymmet. Nu har hon också börjat backa. Sätter henne mitt på mattan, efter en stund ligger hon nästan utanför mattan då hon hasat neråt. 
 
 
På dagen har hon börjat sova bättre. Vanligtvis blir det en vagnpromenad mellan 10 och 12. Då sover hon oftast 1-2,5 timmar. Sedan blir det ibland en tupplur i vår säng lite senare på eftermiddagen, beroende på hur hon sovit på förmiddagen. På kvällen blir det en promenad 18.30 tiden. Ibland byter vi ut någon av promenaderna eller tuppluren i sängen med en biltur istället. Har på känn att det kommer att bli fler bilturer desto kallare det blir där ute. 
 
Då hon ligger i babygymmet eller på matbordet så pratar hon oftast en hel del. Ibland låter det som om hon säger "mamma mu" och ibland låter hon som en uggla. Där emellan säger hon förstås en hel del annat som vi inte förstår. Nästan dagligen talar vi om vad kissona gör och om hon vill gå upp och busa med dem. Frågar också om hon vill gå ut i snickeboa och snickra med pappa, men än så länge har jag inte riktigt fått något svar, hehe. 
 
Någon bärsele använder vi inte, ej heller någon bärsjal. Testade ju bärsele för nån månad sedan, men det var ingen hit. Har också testat bärsjal, men någon egen har jag inte. Hon tyckte inte om bärsjalen heller. Just nu klarar vi oss utan. Vill inte ta någon strid över något som inte är nödvändigt. Hon trivs ju i famnen och på golvet.
 
På måndag ska vi till rådgivningen samt till barnläkaren. Ska bli intressant att se hur mycket hon har vuxit ♥.
 

Kommentarer
Postat av: Lmn

Hipp HURRAA åt Wilma❤ på 4månaders dan😍😘

2018-11-01 @ 21:59:43
Postat av: Anonym

vad duktig och fin liten dam

2018-11-02 @ 13:14:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0