Tio år sedan - tips på semesterresa

På baby fronten är det lugnt ännu, så fördrev tiden med att titta igenom gamla foton. Kunde konstatera att det redan har gått tio år sedan vi åkte över till Sverige och besökte Bullerbyn och Katthult. TIO ÅR SEDAN! Minns ju det som det var igår. Men kan verkligen rekommendera en resa i Astrid Lindgrens fotspår. Är nog ställen jag gärna besöker igen.
 
Bullerbyn ligger i Sevedstorp, en bit (ca 17km) utanför Vimmerby. Lite besviken minns jag att jag blev då man inte fick gå in i något av husen, men jag fick ju åtminstone ta hur många foton jag ville från utsidan. På området finns ett café och möjlighet att hoppa i hö om man känner för det. Åtminstone jag tyckte det var intressant att se stället i verkligheten då jag sett det på tv så många gånger. Här  kan du läsa mera om stället.
 
 
Från Vimmerby är det under 30 km till Emils Katthult. Stället där Emil filmerna spelades in. Även det huset är i privat ägo, så man får inte gå in dit, men in i snickeboa fick man gå. Drängstugan, Trisseboa, Veboa och den gamla Jordkällaren får man också besöka. På området finns också många olika sorters djur, en butik samt café. Läs mera HÄR.
 
 
Åh, drömmer mig bort på någon semesterresa. Men i år blir det nog ingen lång sådan. Vi får se vad vi hittar på någon helg i slutet av sommaren eller i höst.
 

Kommentarer
Postat av: Lmn

Int nå mer ere lugnt på babyfronten😍

2018-07-03 @ 13:47:47
Postat av: Sandra

När får vi läsa lite bebisnyheter? Gissar det är därför det är så tyst här :)

2018-07-05 @ 09:54:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0