Syrén plantor

En kväll i förra veckan kom några fler syrén plantor ner i jorden. För några år sedan förlängde vi syrén häcken och de plantorna har vuxit till sig riktigt bra. Det fanns ännu lite gluggar här och där, främst i den gamla delen av häcken, så nu hoppas vi att häcken blir lite tätare bara de nya plantorna får växa till sig. Det finns nog rum för ännu fler plantor, bara man tar bort lite sly, men det får bli en annan gång.
 
 
 
Häcken är ett bra insynsskydd, men samtidigt är det lite synd att klippa den. Varje år är det med spänning man väntar på att få se hur många blommor som blommar i häcken. Klipper man häcken så blommar den inte nästa år. Men så är det inte riktigt. Visst blommar den fastän vi klippte den ifjol, men tänk hur mycket den kunde ha blommat om vi inte klippt den. Konstaterade senast vi satt i paviljongen och såg på film att häcken nog borde klippas nu i år igen, vi ser ju inte vem som kör eller går förbi, nyfikna som vi är. Visserligen är det ju bra att det inte syns så bra till vägen om man vill ligga på terrassen och sola, men häcken ska nog klippas i år igen, åtminstone lite grann.
 
 
Lagom till midsommar brukar syrénhäcken vanligtvis blomma. I år började den blomma redan sista helgen i maj. Allting blommar så tidigt i år. Nu har vi dock haft några svalare dagar, först till helgen ser det ut att bli lite varmare igen. Jag klagar inte. Det enda jag kunde önska angående vädret är att det skulle kunna blåsa lite mindre samt bli lite mera vatten i havet. Nu har vi ju ingen brådska med att sätta ut båten, får se hur mycket vi hinner använda den i sommar, men än så länge så har det varit nästintill omöjligt att ens lägga ut den. Åtminstone just nu är det torrlagt där båten ska förtöjas. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0