Färgprakt i trädgården

Dagligen tar jag en rundtur i trädgården för att se vilka blommor som blommar just den dagen. Även om jag inte ska bära så tunga saker så har jag nog gått omkring med vattenkannan också. Var är regnet? Inte för att jag vill att det ska regna och vara kallt heller. Men någon natt skulle det ju kunna ösregna ordentligt så man slapp vattna hela halva gården varje dag. Gräsmattan skulle också vilja se lite vatten, men den vattnar vi nog inte. Det finns så mycket annat som går före. Ska man vattna blombänken runt den stora stenen invid skogskanten så får man nog räkna med ca 10 vattenkannor. En kväll plockade Johnny fram en förlängningsslang så jag kunde vattna hela bänken med vattenslangen istället för att springa av och an med vattenkannan, det gick lite smidigare.
 
 
Varje dag upptäcker man någon ny blomma som slagit ut. Snart blommar hela rosenbusken fint i vitt, men ännu finns där bara någon enstaka blomma. I år är jag inte så noga med ogräset i blombänken. Men visst går jag där och rycker i något grässtrå lite då och då.
 
 
Något regn tror jag inte vi får se denna vecka. Visst, det kom några enstaka droppar en dag, men det var ju ingenting. Visserligen ser det lite mörkt ut där ute just nu, men tror nog inte på regn idag heller. Igår vattnade jag faktiskt äppelträden och päronträdet också, de ville också få lite vatten såg det ut som. Nästa vecka har de lovat regn flera dagar, så får se då. Men på midsommar behöver det ju helst inte regna. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0