I trädgården, rådgivningsbesök och åskoväder

Mellan allt bestyr här inne försöker jag komma mig ut en sväng då hon sover. Här om kvällen gick jag ett varv runt gården och såg att mycket hänt i trädgården på bara en kort tid. 
 
 
Den första jordgubben plockade jag ur landet en dag. Får se hur mycket som kommer i år. Har inte tagit mig en titt nu på några dagar, måste säga att Johnny kollar läget då jag egentligen inte ska gå och böja mig i onödan. Har på känn att det inte kommer några mängder.
 
 
De första små tomaterna och några gurkor har vi också skördat. Det visade sig dessutom att gurkplantorna som vi har i odlingslådorna inte är några frilandsgurkor, utan en variant av växthusgurka. Tydligen hade de varit på fel hylla i butiken. Så några frilandsgurkor blir det alltså inte i år. 
 
 
Just nu blommar dessa så fint.
 
 
Det har varit många fina kvällar, men tyvärr har vi fått tillbringa dem inomhus. Flera kvällar har Wilma inte varit på så bra kvällshumör, har varit svårt att få henne att sova. Så det har blivit mycket matande och springade mellan säng, babynest, soffa, osv. Men som tur har hon somnat kring midnatt.
 
 
Idag var vi till rådgivningen med Wilma för första gången. Det gick bra. Hon hade gått upp 180 gram sedan måndagen, så det var riktigt bra. Nu väger hon mera än då hon föddes. Vid två veckors ålder (vilket hon blir på söndag) borde hon ha gått upp till födelsevikten, och nu hade hon alltså redan gått upp mera än så. Har ju inte nämnt det här på bloggen, men hon hamnade ju in på barnintensiven två nätter pga. att hon gått ner för mycket i vikt tre dagar efter födseln. Skriver ett skilt inlägg om det en annan dag. Då jag hinner. Förövrigt såg allt annat bra ut också och vi fick information om vaccinationer. Mycket att fundera över angående dem. Men såklart ska hon vaccineras, trodde bara inte det var frågan om sådär många olika slags vacciner. 
 
För en stund sedan fick vi vara med om en hagelstorm utan dess like. Har nog aldrig varit med om att det haglat och blåst sådär mycket. Ja inte vad jag kan minnas åtminstone. Stora hagelkorn var det dessutom. Åskan mullrade inte så långt borta, men nu ser åskvädret ut att ha dragit vidare som tur är. Tycker inte om åskan. Wilma hade tur som sov sig igenom sitt första åskoväder ♥.
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Här i stan haglade det också. Tur att det inte blev bucklor på bilen.🙄Skönt att du hinner ut och njuta också.

Svar: Okej. Det är ju inte varje sommardag man upplever hagel, som tur är ☺. Förhoppningsvis blev det inga bucklor på bilen, men borde byta bil snart ändå 😀. Igår kväll satt vi faktiskt ute en stund med W i paviljongen, hon åt och jag läste en bok ☺.
Caroline

2018-07-14 @ 09:44:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0