Björköskåpet står i sitt hörn

2016 fick jag en av de bästa presenterna jag någonsin fått till födelsedagen. Ett Björköskåp. Johnny hade snickrat det av virke från Västervik. Känns ju lite speciellt då virket kommer därifrån och det är vi själva som fällt träden. I två års tid har skåpet stått i föjset i väntan på målning. Ja det var ju inte helt färdigt då jag fick det, fattades lite färg. Johnny är en mycket duktig snickare, men dekorationsmålning som blommor och liknande lämnar han över åt någon annan. Länge har vi funderat och hört oss för om någon duktig målare skulle vilja ta på sig jobbet att måla skåpet. Vi har dock haft svårt att hitta rätt person som målat liknande skåp förut. Vi fick tipset att fråga en antikhandlare från Kokkola, Raul Pohjonen om han ville måla skåpet. Äntligen hittade vi rätt man för jobbet! Lite över två månader tog det att måla skåpet. Igår kom det äntligen på plats i sitt hörn.
 
Ett stort tack till Raul som gjort ett mycket bra jobb!
 
 
En viss skillnad blev det nog då det kom lite färg på.
 
 
Det passar perfekt där i hörnet. Men inte undra på det, det är ju mått anpassat så det ska passa just i det där hörnet. 
 
 
Det var lite svårt att få till några bra bilder i dessa mörka tider. Närbilder får jag nog ta sedan då det blir ljusare tider igen. 
 
 
Äntligen kom hörnet också till maximal användning. Skåpet känns litet då det inte tar så mycket utrymme, men skenet bedrar. Det smälter helt enkelt in där i hörnet. Ser ut som om det alltid stått där. Passar bra ihop färgmässigt med det andra skåpet också. Nu har vi mera förvaringsutrymme igen. Finns ju nog saker att fylla skåpet med, och blir det tomt så får vi ju köpa mera saker att fylla det med, hehe. 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Blev ju jätte fint!

Svar: Ja visst blev det!
Caroline

2018-12-10 @ 17:36:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0