1700-tals marknad i Storkyro

I helgen ordnades det 1700-tals marknad i Storkyro. Vet inte när vi senast besökte marknaden, det är nog 10-15 år sedan. Ja längesedan i alla fall. På lördagen blåste det hårt, nästan storm, men annars var det fint väder. Vi blev visade till en parkeringsplats ganska långt från marknadsområdet, men det var ju passligt väder för en promenad. Skulle man ha velat och haft möjlighet kunde man åka traktorkärra fram till området, men det gick ju inte så bra då vi hade barnvagnen så vi fick snällt gå. 
 
 
Vid ingången fick man välja om man ville betala med euro eller ekorrskinn. Denna gång hade vi bara euro med oss, hehe. Vi förvånades över hur många försäljare OCH besökare som var på marknaden. Så här ska en riktig marknad vara, inte bara några få försäljare som endast säljer godis. 
 
 
En fin tygbit och lite grillad korv blev dagens inköp. Wilma sov sig som vanligt igenom hela evenemanget. Skulle gärna ha gått in i kyrkan och beundrat den, men det började bli matdags, så får kika in dit en annan gång. Tror nog det blir ett nytt besök dit nästa år, ja om det inte ordnas någon auktion eller annat viktigare samma dag, hehe. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0