23 timmars kryssning och en natt i Åbo

Vilken lyckad helg det blev! På fredagen satte vi oss i bilen och åkte ner mot Åbo. Som vanligt stannade vi i Björneborg och gick på några loppis. Vädret var lite grått, men kunde inte göra så mycket åt den saken.
 
 
Efter att vi ätit lunch på Abc fortsatte får färd söderut. Dock valde vi nog säkert fel väg, Var många år sedan vi körde via Rauma ner till Åbo, det gör vi nog inte igen. Det tog så länge, dessutom var det vägarbeten överallt. Före Åbo stannade vi vid köpcentret Mylly i Raisio. Där fanns många butiker att gå i. Jag hittade några billiga t-skjortor. Sedan var det hög tid att åka till hamnen. Vi hittade en bra prakeringsplats, betalade och gick och checkade in. 
 
 
Då vi väl hade satt oss ner i väntan på att få gå ombord på Baltic Princess kom jag plötsligt på en sak, vi hade ju inte köpt med oss någon kvällsmat! Så irriterande! Vi hade ju bestämt oss för att inte äta på båten på kvällen, men nu hade vi inget annat val. Ingen skada skedd, men onödigt då man kunde ha ätit billigare mat. Då vi kom oss till vår hytt var hytten förstås inte städad (hur många gånger har inte det hänt), men denna gång behövde vi som tur inte vänta så länge innan den blev städad. Efter en dusch och klädombyte blev det mat på Grill House. Jag var snål på pizza, men någon sådan hade de inte, istället blev det varsin hamburgare, varsin dyr sådan.
 
 
Sedan var det dags för lite vila. Ja i alla fall för Johnny som var trött och hade kört hela vägen ner till Åbo. Jag såg en stund på en film på tv. Passade på och tog några selfies också.
 
 
Lite senare blev det några steg på dansgolvet i discot. Såklart måste jag ta en bild av Långnäs då vi nu en gång var där. Lite mörkt var det dock så såg inte så mycket av stället. 
 
 
Följande morgon sov vi ganska länge. Eller länge och länge, till 9- 10 tiden. I alla fall längre än om vi skulle ha varit tvugna att stiga av i Stockholm 6 tiden. Så skymten av staden såg vi inte, men jag låg och funderade att det nog inte skulle ha varit mycket att se i mörkret heller. Det blåste och gungade ganska mycket på natten. Var förstås lugnade ett tag då vi var in till Stockholm och vände, men sedan passligt till förmiddagen så började det gunga igen. Inte så trevligt, men det var bara att bita ihop. 
 
 
På förmiddagen hade buktalarparet "Zillah och Totte" ett uppträdande, som vi nästan tänkte missa då vi inte läst barnkryssningsprogrammet. Ni har väl sett dem på tv? Zillah vann talang 2007 i Sverige och har sedan dess turnerat runt med sin mjukisdjursapa Totte. Det var roligt att se dem då jag sett dem i tv så många gånger förut. Lite som att träffa en kändis. Men någon autograf skaffade vi inte, fastän möjligheten fanns, hehe.
 
 
Sedan blev det dags att spela kryssningens första bingo. Som jag väntat! Men tyvärr var turen inte på vår sida, så vi vann inget. Roligt var det ändå!
 
 
Före vi skulle gå och äta lunchbuffé passade vi på att få en skymt av Åland igen, denna gång av Mariehamn. 
 
 
Silja Line sälen såg vi också!
 
 
Buffélunchen var riktigt god, även fast vi fick sitta lite trångt tillsammans med två andra vid ett fyra personers bord. Buffén var nog väl värd pengarna till skillnad från hamburgaren kvällen före. 
 
Ibland kan man tro att tiden blir lång på en 23 timmars kryssning, vi hade med oss diverse böcker att läsa och spelkort köpte jag före vi steg ombord. Läste vi något? Spelade vi kort? Svar, nej, vi hann inte. Det fanns hela tiden någon annat att göra. Dessutom varvade vi ju alla butiker flera gånger också. Så långtråkigt hade vi absolut inte. Ännu lite senare på eftermiddagen spelade vi bingo igen, inte heller denna gång hade vi turen på vår sida. Men ändå så kunde jag ha spelat flera omgångar till, nu får jag tyvärr vänta på nästa kryssning, när det nu blir.
 
 
Efter 23 timmar anlände båten till Åbo igen, Vi hade haft en riktigt rolig kryssning! Hem tänkte vi dock inte åka riktigt ännu, det blev en natt i Åbo på Cumulus hotellet. Vi hittade en passlig gratis parkering inte långt från hotellet, lämnade sakerna på rummet och gick ut för att äta. Vi hade ställt in oss på Amarillo. Hade sett på nätet att det inte var långt borta. Vi gick runt och letade, men något Amarillo hittade vi inte. Googlade och såg att det tydligen stängt 2014! Alltså VADÅ? STÄNGT?!? Ja ja, mat skulle vi ha så fick bli Kotipizza, allt annat var så dyrt (snåla som vi är, hehe). Fick ju lite sightseeing i Åbo medan vi letade efter matställe.
 
 
Efter den sena middagen var vi båda trötta, så resten av kvällen spenderades på hotellet. Johnny passade på att besöka hotellets bastu.
 
 
Följande morgon vaknade vi pigga och utvilade. Var så skönt att få sova i en ordentlig säng jämfört med på båten. Dessutom gungade inte den här sängen. Vi åt en mycket god hotellfrukost, verkligen bästa på länge. Man fick till och med frozen yogurt. Bacon hade de förstås också. Checkade ut från hotellet och begav oss ut på en liten loppisrunda. Sedan blev det Mylly och Ikea. Till sist ett dopp i det blå på Caribia.
 
 
Det var redan mörkt då vi började köra hemåt igen. Som tur behövde jag inte köra, tycker inte om att köra i mörkret. Hem kom vi oss först lite före elva. Den första älgen såg vi först i Vikby, sedan såg vi tre stycken i Toby, det var bra att vi slapp se flera. 
 
Nu får vi återgå till vardagen igen och vänta på nästa resa i december.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0